Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Idel elitloppshästar i Årjäng

Foto: Lena Emmoth/TR Bild
Milliondollarrhyme är en av tio hästar i årets upplaga av Årjängs Stora Sprinterlopp. Foto: Lena Emmoth/TR Bild

På lördag avgörs Årjängs Stora Sprinterlopp med 600.000 kronor till vinnaren. Samtliga tio deltagare har meriter från Elitloppet.

Publicerad:

Sex av dem var med i årets upplaga: Day Or Night In, Disco Volante, Milligan's School, Milliondollarrhyme, Sorbet och Uza Josselyn. Den senare tilldelades ett wild card av Årjäng, men hennes 6.727 startpoäng hade räckt mer än väl ändå.
– Jag är mycket glad just nu, det känns riktigt kanon att vi får en internationell gäst till oss på Årjängstravet, säger travbanechefen Johanna Karlin i ett pressmeddelande.

Lionel behövde däremot sin friplats. Den norske fuxen har inte rosat marknaden hittills i år, men fick ett wild card av Årjängstravet. Därmed blev Donatomite utan plats. Lionel var med i Elitloppet förra året och så även Cokstile och Nadal Broline som också kommer till Årjäng.

Ovan nämnda skara får sällskap av Dante Boko som var elitloppsdeltagare 2017 – samma år som han vann just Årjäng Stora Sprinterlopp före Propulsion. Årets framträdande blir Dante Bokos fjärde raka i det värmländska storloppet.

Startlistan hittar du i faktarutan nedan.

FAKTA

Startlista: Årjängs Stora Sprinterlopp

1. Dante Boko – Adrian Kolgjini
2. Nadal Broline – Björn Goop
3. Uza Josselyn – Erik Adielsson
4. Lionel – Göran Antonsen
5. Milliondollarrhyme – Fredrik B Larsson
6. Milligan's School – Ulf Eriksson
7. Sorbet – Örjan Kihlström 
8. Day or Night In – Johan Untersteiner
9. Disco Volante – Ulf Ohlsson
10. Cokstile – Wilhelm Paal

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.