Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Jorden-runt-resa väntar hästägare

Foto: MARIA HOLMÉN
I ett pressmeddelande berättar bland annat Mats Ahlkvist om det utökade samarbetet mellan Jägersro och Åby i form av Swedish Summer Challenge. Foto: MARIA HOLMÉN

Samarbetet mellan Jägersro och Årjäng utvecklas ytterligare i sommar och där en Jorden-runt-resa står på spel för ägare till häst som vinner både Årjängs Stora Sprinterlopp och Hugo Åbers Memorial.

Publicerad:

Samarbetet mellan Jägersro och Årjäng utvecklas ytterligare i år i form av Swedish Summer Challenge. Det gäller travdagen i Årjäng lördag den 16 juli då Årjängs Stora Sprinterlopp körs och tisdagen den 26 juli då Jägersro kör Hugo Åbergs Memorial.
– Vårt samarbete ger en unik möjlighet att tävla om 1,6 miljoner kronor inom loppet av tio dagar och dessutom i miljöer som ger minnen för livet för både tränare, ägare och inte minst publik, säger Jägersros Sportchef Mats Ahlkvist i ett pressmeddelande.
Tanken med samarbetet år så klart att locka hästar av högsta internationella klass till de båda storloppen. I pressmeddelandet skrivs att: "Gästande hästar ska också ha möjlighet att stanna kvar i Sverige mellan de två loppen och för att sätta extra krydda på evenemanget kommer ett extrapris, en Jorden–runt–resa för två personer, att gå till ägarna av den häst som vinner båda loppen."
– På det sättet hoppas vi kunna ge hästägaren lite mer uppmärksamhet och en extra upplevelse, förklarar Ahlkvist.
Precis som tidigare kommer också en vinst i Årjängs Stora Sprinterlopp ge en plats i Hugo Åbergs Memorial.

ANNONS

Ämnen i artikelnTaggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.