Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Seger och födelsedag: ”Bara hem och sova”

Foto: MARIA HOLMÈN/TR BILD
Jorma Kontio och Ganga Bae vann BC-finalen för de treåriga stona. Foto: MARIA HOLMÈN/TR BILD

När Stefan Melander-tränade Ganga Bae spårade hela vägen i Breeders Crown-finalen för de treåriga stona (V75-4) blev det en kanondag för skötaren Jenny Gustafsson i dubbla avseenden. Hon fyller nämligen år!

Publicerad:

Snacka om att Jenny Gustafsson hade en av sina bästa travdagar hittills. Tårarna rann på henne kort efter Ganga Baes (e. Muscle Hill) segerlopp med Jorma Kontio i sulkyn.
– Hon är en sådan bra häst, men att Ganga var så här bra kunde jag kanske ändå inte ana. Det här känns väldigt stort; jag har ju haft henne nästan hela vägen. Det är en speciell dam med lite humör, men på rätt sätt. Hon är både glad och tuff, sade Jenny Gustafsson.

Jorma Kontio tvingades till en 1.08-öppning första 500, vilket blev 1.13,8 på varvet. Detta efter en omstart bakom bilen. På utsidan fanns hela tiden Pekka Korpis favorit Mascate Match, som höll heroiskt till andraplatsen, men aldrig riktigt fick tag i ledaren.
– Båda hästarna var väldigt duktiga. Ganga Bae öppnade vassare den här gången och höll sig sedan lugn och fin under vägen. Hon har haft lite otur i storloppen tidigare i år, men nu räckte det hela vägen, sade Jorma Kontio.

Stefan Melander var hemma på gården utanför Enköping och jobbade med banorna, men Catarina Lundström fanns på plats.
– Ganga Mae har genomgått en fantastisk utveckling och vi är jättestolta över henne. Stefan är säkert också nöjd där i traktorn.

Allra mest anledning att fira hade dock skötaren Jenny Gustafsson.
– Det är mycket för mig i dag med två passhästar i det här loppet och ytterligare en i BC-finalen för de fyraåriga hingstarna och valackerna (V75-7). Så jag ska nog bara hem och sova sedan...

Ganga Bae vann på 1.13,2a/2140 meter och tjänade 800.000 kronor. Peter Untersteiner-tränade Milady Grace spurtade vasst till tredjeplatsen från femte par utvändigt.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS