Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Dubbla EM-lopp under SM-dagen

Foto: Jean-Luc Lamaère/LeTrot
Ifjol vann Power och Robert Bergh Europaderbyt på Vincennes. I år avgörs loppet på Åbytravet den 9 oktober. Det gör även EM för tre- och femåringar. Foto: Jean-Luc Lamaère/LeTrot

Många penningstinna lopp kommer att avgöras på Åbytravet under SM-dagen. Till SM-loppen adderas ett flertal storlopp för den europeiska eliten.

Publicerad:

I oktober stod det klart att årets upplaga av Europaderbyt kommer att avgöras på Åbytravet i samband med SM-dagen. Nu är det också officiellt att EM för både tre- och femåringar kommer att köras på Mölndalsbanan samma tävlingsdag, lördagen den 9 oktober.

Det innebär att hästarna den aktuella tävlingsdagen gör upp om tio miljoner kronor i prispengar. Det rapporterar Åbytravet via sin hemsida.

2020 avgjordes Europaderbyt på Vincennes i Paris. Då gick segern till Robert Bergh och Power. I EM för treåringar segrade Philippe Allaire-tränade Helgafell med Éric Raffin i sulkyn och i EM för femåringar var Laurent Claude Abrivards Féerie Wood tillsammans med Alexandre Abrivard bäst.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.