Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Här är den svenska EM-truppen

Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD
A Sweet Dance är anmäld till EM för femåringar. Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

Tre treåringar och en femåring. Så ser det svenska laget ut till UET-dagen i Paris.

Publicerad:

Fredagen 16 oktober körs Europaderbyt på Vincennes. Tävlingskvällen bjuder även på EM för tre- och femåringar med 100.000 euro i vardera prispott.

UET:s medlemsländer får nominera tre deltagare till respektive lopp och hästarnas nationaliteter baseras på vilket land de är stamboksförda i. 

Här i Sverige gick anmälningstiden ut på onsdagen. Till EM för treåringar nomineras Kuyt F.Boko, Natorp Bo och Foreign Rain medan A Sweet Dance försvarar de blågula färgerna i femåringschampionatet, meddelar Svensk Travsport.

Tidigare i veckan presenterades det norska laget. Där ingår Marcus Lindgrens Stoletheshow som tillsammans med Noble Superb blir Norges representanter i EM för femåringar. Treåringarna High Flyer och Custom Cheval ska också till Vincennes.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.