Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Ble du Gers till Åbergs: "Väldigt spännande"

Foto: HESTEGUIDEN
Ble du Gers vid segern i Oslo Grand Prix. Foto: HESTEGUIDEN

Årets upplaga av Hugo Åbergs har fått ett starkt tillskott. Årets vinnare av Oslo Grand Prix - Ble du Gers - är klar för Jägersros storlopp.
– Det ska bli väldigt spännande att se Ble du Gers över sprinterdistans för första gången, säger sportchefen Mats Ahlkvist.

Publicerad:

Frode Hamres Ble du Gers (e. Quinoa du Gers) har stått för flera starka insatser på nordisk mark under sommaren. I juni vann nioåringen Oslo Grand Prix och så sent som i söndags slog han till i Norge på nytt. Då handlade det om Ulf Thoresen Grand International på Jarlsberg och Ble du Gers vann på 1.11,8a/2100 meter med Vidar Hop i sulkyn. Nu står det klart att tungviktaren kommer till Hugo Åbergs Memorial tisdagen den 28 juli. 
– Ytterligare en pusselbit är på plats, säger Jägersros sportchef Mats Ahlkvist i ett pressmeddelande.. Det ska bli väldigt spännande att få se Ble du Gers över sprinterdistans för första gången. Han var ju fantastiskt bra när han vann i söndags och han har ju verkligen visat form på slutet.

Tränaren Frode Hamre säger följande om sin franske stjärna:
– Han är en otroligt fin häst. Han är bra på alla sätt och vis, fin att jobba med och behaglig att ha i stallet.

Jos Verbeeck kommer att sköta tömföringen. Belgiern körde bland annat hästen vid tredjeplatsen i Harpers Hanover och vid femteplatsen i Kymi Grand Prix. 

Sedan tidigare är Ecurie D, Campo Bahia, Racing Mange, Cokstile och Tae Kwon Deo inbjudna till Åbergs. Inbjudan kommer även att gå ut till vinnaren i Årjängs Stora Sprinterlopp på lördag respektive St Michel Ajo nästa söndag den 19 juli.
 

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS