Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Den italienska drömmen

Foto: Anders Kongserud/TR Bild
Italienaren Urlo dei Venti är Mats Ahlqvists drömhäst i Hugo Åbergs Memorial. Foto: Anders Kongserud/TR Bild

Tisdagen den 31 juli avgörs Hugo Åbergs Memorial med en miljon kronor till vinnaren. Jägersros sportchef Mats Ahlqvist har en häst som han drömmer extra om just nu – och han är inte svensk.

Publicerad:

Bold Eagle ser Mats Ahlqvist i princip som ett omöjligt uppdrag att få till Jägersro.
– Det är klart vi håller kontakterna, men förhoppningarna där är inte speciellt stora, påpekar Mats, som däremot hoppas mycket på en italienare.

Det är Oslo Grand Prix-vinnaren Urlo dei Venti.
– Precis som alla andra önskar jag ju se Readly Express, Propulsion och Jerry Riordans två hästar Twister Bi och Ringostarr Treb på startlinjen. Men Urlo dei Venti vore verkligen häftigt att få med i årets lopp. Jag hoppas att det löser sig.

Hur ser läget ut just nu med cirka fem veckor kvar?
– Jag har ingen panik, utan ska ta lite semester nu och sedan börja sortera ut hästarna. Det är ju redan fyra platser som i princip är upptagna. Detta eftersom Up And Quick är klar och vinnarna i Årjängs Stora Sprinterlopp, St. Michel Ajo (Mikkeli) och slutsegraren i Challenge du Trot á Grand Vitesse (banorna Argentan, La Capelle) är garanterade en plats. Så om inte samma häst vinner flera lopp återstår bara sex platser att fylla.

Precis som fallet var i Norrbottens Stora Pris jagar Daniel Redéns Propulsion tredje raka segern i Hugo Åbergs Memorial. Senast som en italientränad häst vann loppet var 2002, då en viss Varenne imponerade stort. Kan Urlo dei Venti göra något liknande?

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS