Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Stjärnspäckat startfält i Hugo Åbergs

Foto: HESTEGUIDEN .
Vitruvio kommer till Åbergs Foto: HESTEGUIDEN .

Årets upplaga av Hugo Åbergs Memorial ser ut att bli något utöver det vanliga. På söndagen blev två nya spännande namn klara för storloppet samtidigt som St Michel Ajo-vinnaren Next Direction fick en automatisk inbjudan.

Publicerad:

Jägersros sportchef Mats Ahlkvist har gjort klart med nio hästar till storloppet och det enda frågetecknet inför tisdagens spårlottning är Next Direction som under söndagen vann St Michel Ajo på nya banrekordet 1.08,9a/1609 meter. 
– Han var fantastiskt bra och han har fått en automatisk inbjudan, men jag vet inte alls om han kommer. Kretsen kring hästen ska inte vara sugna vad jag förstått med tanke på långresan och det tuffa motståndet i Åbergs, säger Ahlkvist. 

Ett namn föll bort i helgen och det handlar om Bel Avis som Jean-Michel Bazire väljer att stanna hemma med efter fredagens svaga genrep. I stället presenterades två nya tillskott till storloppet under söndagen – Björn Goops Kymi Grand Prix-vinnare Vitruvio och Daniel Redéns Double Exposure.
– Jag fick klartecken från Goop förra veckan med Vitruvio och har hållit lite på den. Det är en otroligt bra häst givetvis som ska bli spännande att se i Åbergs. 
– Redén ville gärna vara med i Åbergs med Double Exposure och då var det inte så svårt för oss att skicka in en inbjudan. 

Kretsen kring Ecurie D. gav klartecken under söndagen och övriga spikade namn är Ble du Gers, Cokstile, Racing Mange, Tae Kwon Deo, Campo Bahia och Milligan's School. Skulle Next Direction stanna hemma i Finland finns det en plats kvar i loppet och Ahlkvist har flera äss i rockärmen. 
– Den platsen blir inte svår att fylla så fall och jag har flera tränare som vill vara med, säger Ahlkvist som kommer presentera den sista hästen när han fått ett klart besked från Finland. 

Klart är att årets Hugo Åbergs Memorial har alla pusselbitar för att bli en av de bästa upplagorna. 
– Det känns fantastiskt bra så här långt. Det är alltid svårt att rangordna olika Åbergs men det är absolut en av de bästa upplagorna på förhand, åtminstone under min tid som sportchef, avslutar Ahlkvist.

Hugo Åbergs Memorial över 1609 meter avgörs den 28 juli och lockar med ett förstapris på 1.609.000 kronor.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS