Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Trio klar för Hugo Åbergs Memorial

Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD
Conrad Lugauer får chansen i Hugo Åbergs Memorial tisdagen den 27 juli med Night Brodde. Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

Jägersro har gjort klart med tre nya namn till Hugo Åbergs Memorial nästa tisdag. Det handlar om Night Brodde, Gareth Boko och Cyber Lane.
– Det är ju ett fantastiskt år, med många intressanta hästar som vill vara med, säger Jägersros sportchef Mats Ahlkvist. Men vi har bara tio platser i Åbergs, så hur jag än gör är det några som kommer att bli besvikna.

Publicerad:

Adrian Kolgjini blev inbjuden med Upstate Face i helgen som gick och med nämnda trio är nio platser fyllda till sprinterloppet med 1.609.000 kronor i förstapris.
– Nu börjar det kittla lite. Vi väntar bara in ett besked från Alessandro Gocciadoro som fick en inbjudan för Vernissage Grif efter vinsten i Årjäng, säger Ahlkvist som fick ett nej från kretsen kring Face Time Bourbon som vann S:t Michel Ajo under söndagen.

Night Brodde (e. Up and Quick) imponerade stort på barfotabalans under elitloppshelgen med sin seger på svettiga 1.09,5a/1609 meter. Därefter har han stått med bakspår i två starter.
– Night Brodde är en supersprinter så jag hoppas verkligen vi får ett bra läge den här gången, helst av allt spår ett, säger tränaren Conrad Lugauer i pressmeddelandet från Jägersro.
– Han är i riktigt bra form, jag jobbade honom i morse [måndag] och han var riktigt laddad.
Hur fort kan han springa?
– [skratt]. Fort. Jag vet inte riktigt, men säkert en låg 09–tid.

Jerry Riordans Gareth Boko (e. Make it Happen) var trea i Elitloppet, fyra i Norrbottens Stora Pris och senast trea i Ulf Thoresen Grand International. Johan Untersteiners Cyber Lane (e. Raja Mirch) vann Copenhagen Cup i maj och kommer från en färsk seger i gulddivisionen på Halmstadtravet.

I samband med Jägersros tävlingar på tisdagskvällen kommer startfältet att lottas. Det sker efter sjunde loppet, cirka 20.50.

FAKTA

Klara för Hugo Åbergs Memorial
Calle Crown
Very Kronos
Who’s Who
Cokstile
Alrajah One
Upstate Face
Night Brodde
Gareth Boko
Cyber Lane
 

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.