Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Nobbar Vainqueuer sin plats i Jubileumspokalen?

Foto: Lars Jakobsson/TR Bild
Lätt seger för Vainqueur. Foto: Lars Jakobsson/TR Bild

En plats i Jubileumspokalen låg i potten.
Björn Goops Vainqueur R.P. visade att han platsar där…
…men tar han platsen?
– Viktigaste är att han ska vara bra senare i år, sade Björn Goop.

Publicerad:

Redan som treåring bekantade sig Björn Goop med Vainqueur R.P. som initialt tränades av Svante Båth för att sedan säljas till fransk ägare och därför gå i träning hos Frode Hamre. Under den säsongen styrde Goop bland annat in honom till en andraplats i Breeders’ Crown.

Efter årets vintermeeting och säsong där nere, vilken inte blev helt lyckad, så flyttades hästen till Björn Goop medan ägaren, Joel Seche, är densamma som tidigare. Under tisdagskvällen var det upplagt för den första segern i Goop-regin. Från sitt fjärdespår tog han enkelt hand om ledningen och trots att han till synes fick styra tempot efter eget behag varvades det på 1.12,6.

"Vi får se"

Ekipaget var aldrig riktigt hotat utan Infinitif-sonen kunde enkelt glida undan på fina 1.11,6/2 140 meter autostart och ta en efterlängtad seger – senast var i november! Loppet hade mer än 100 000 kronor i förstapris, det låg även en plats i Jubileumspokalen och väntade, det verkar långt ifrån givet att det blir den matchningen för vinnaren.

– Vi får se om vi kan starta i finalen. Han var väldigt bra, vann med bomullen kvar vilket talar för, men det viktigaste med honom är att han ska vara bra senare i år, sade Björn Goop efteråt och rimligen syftade på det franska vintermeetinget.

– Det känns som en komplett häst, en riktigt bra häst.

Mycket lovande treåring

Björn Röcklinger ser ut att ha något extra i treåringen Galileo Am (e. Muscle Hill) som trots en tur utvändigt om ledaren med lätthet kunde kliva ifrån till lätt seger på 1.13,2/2 140 meter autostart – i sin fjärde start!

– Jag blev av med fina hästar i vintras så det är skönt att få en ny som kan visa att han duger. Vill inte dra några växlar av det här, men är glad varje gång hästen fungerar och ser så här fin ut, sade Röcklinger.

Kvällens vinnare på Solvalla

Botox (e. Muscle Mass) – Björn Goop
Djokovic (e. Bold Eagle) – Mattias Djuse
Vivacious Allie (e. Muscle Hill) – Örjan Kihlström (Daniel Redén)
Evaluate (e. Andover Hall) – Stefan Melander
Arnie Express (e. Andover Hall) – Janne Korpi (Pekka Korpi)
Galileo Am (e. Muscle Hill) – Örjan Kihlström (Björn Röcklinger)
Betting Rebel (e. Orlando Vici) – Lukas Svedin (Micael Broberg)
Vainqueur R.P. (e. Infinitif) – Björn Goop
Upload (e. Scarlet Knight) – Stefan Melander

ANNONS

Ämnen i artikelnTaggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.