Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Kommer Propulsion och kan han slå Makethemark?

Foto: Matilda Öhrman/TR Bild
Makethemark slutade trea i Elitloppet och är det stora hemmahoppet i Norrbottens Stora Pris. Foto: Matilda Öhrman/TR Bild

Bodenpubliken vill i år ha en ny duell mellan Makethemark och Propulsion i Norrbottens Stora Pris – men säkert med en annan utgång...

Publicerad:

Till helgen avgörs såväl Jämtlands Stora Pris som Oslo Grand Prix. Helgen efter är det Norrbottens Stora Pris i Boden och Kymi Grand Prix i Kouvola som samlar den bästa äldre eliten. Frågan är vad det blir för fält i Boden? Travbanechefen David Zimmer är hemlighetsfull, men det verkar inte som att han tänker dela ut några wildcards före anmälningstidens utgång vid 12-tiden på söndag. Det gjordes annars både 2017 (Anna Mix och Elian Web) och 2018 (Makethemark och Dante Boko).
– Nej, just nu känns det inte så. Jag har ingen häst på önskelistan som inte har tillräckligt med poäng att komma med på vanligt sätt. Däremot finns alltid möjligheten att dela ut wildcards även efter anmälningstidens slut. Om jag absolut tycker att någon med mindre antal startpoäng ska gå före en annan. Men det är ganska ovanligt att det blir så, säger David Zimmer.

En som är given att starta är hemmahästen och årets Elitloppstrea Makethemark. Givetvis kommer Bodentravet utnyttja den Petri Salmela-tränade sexåringen för att bygga upp stämningen kring årets upplaga av Norrbottens Stora Pris.
– Det låter väldigt bra från Salmelas sida vad gäller Makethemark och det är klart att vi måste lyfta fram vår egen stjärnhäst. Bland annat kommer de 500 första som betalar inträde att få en Makethemark-keps utan kostnad, fortsätter David Zimmer.

Tre år i följd har Daniel Redéns Propulsion vunnit storloppet i Boden med en miljon kronor i förstapris. Frågan är om det även blir fjärde i rad?
– Vi älskar både Propulsion och Daniel här uppe i Boden och hästen har legendstatus efter sina tre raka. De flesta kommer också ihåg den spännande duellen mot just Makethemark förra året. Förhoppningen är att det ska bli en ny riktigt spännande tvekamp i midnattssolen.

Zimmer är förhoppningsfull när det gäller att få Propulsion till Boden ytterligare en gång, även om han samtidigt vet att allting kan hända.
– Daniel har sagt till mig att han vill komma till Boden, men sedan måste förstås Propulsion också kännas så bra som Redén vill inför ett storlopp. Så det är bara vänta på hans beslut, men jag har i alla fall inte fått något nej ännu.

Bodentravets sportchef har förstås pratat med en hel del tränare, men vill inte gå ut och namnge några ytterligare hästar. Konkurrensen är också hård från finska Kymi Grand Prix, där arrangörerna ordnat med flyg för de utländska hästarna. Bland annat är ju Elitloppsvinnaren Dijon klar.
– Vi kan inte konkurrera med flygmöjligheten, utan har fullt upp med att kunna erbjuda en miljon kronor i förstapris i vårt lopp. Utländska gäster har också närmare till Oslo, men vi måste gilla läget. Jag hoppas på ett omtalat och intressant startfält ändå, avslutar Zimmer.

Se fjolårets upplaga av Norrbottens Stora Pris här.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS