Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Zimmers sanndröm?

Foto: MICKE GUSTAFSSON/TR BILD
Bodentravets travbanechef David Zimmer har Readly Express klar - åtminstone i drömmarnas värld... Foto: MICKE GUSTAFSSON/TR BILD

Det är mörk anmälan och hemlighetsmakeri – men i drömmarnas värld är redan Prix d'Amérique-vinnaren Readly Express klar för Norrbottens Stora Pris!

Publicerad:

Det var efter en jobbig städdag på Bodentravet som travbanechefen David Zimmer tog sig en kortare tupplur.
– Jag drömde om att Timo Nurmos mötte upp mig på järnvägsstationen i Boden och tackade ja till att starta Readly Express i Norrbottens Stora Pris. Kort därefter (fortfarande drömmandes) fick jag ett telefonsamtal från en reporter på Kanal 75 som skällde ut mig efter konstens alla regler eftersom han inte fick veta vilka finska hästar som skulle vara med i år. När jag sedan vaknade till dröjde det bara fem minuter innan telefonen ringde på riktigt. Det var en finsk tränare som frågade om wildcard till Norrbottens Stora Pris. Hur sjukt var inte det?

Jo, rätt sjukt. Annars är det väl inte så konstigt att det snurrar många tankar i huvudet på David Zimmer när det gäller Midnattstravet i Boden nästkommande lördag, som körs för nionde året i följd. Det är många bollar i luften och mycket som ska styras upp under de sista dagarna.
– Vi har höjt förstapriserna i ramloppen till 50.000 kronor och kör även ett fyraåringslopp med 100.000 kronor i förstapris. Dessutom satsar vi på ett nytt sorts högtalarsystem för att hålla kvalitén för publiken vad gäller den biten. Jag hoppas och tror på en riktigt bra upplaga av Norrbottens Stora Pris. Det är helt klart många som är intresserade av att komma till oss och tävla om ett förstapris på en miljon kronor, fortsätter David Zimmer.

Readly Express? Startar han både på lördag i Östersund samt i Boden veckan efter?
– Vi har aldrig haft en Prix d'Amérique-vinnare i det här loppet tidigare, så givetvis vill vi det. Timo Nurmos är dock svår att läsa av och mycket hänger säkert också på hur hästen presterar på lördag.

Daniel Redéns Propulsion har vunnit Norrbottens Stora Pris två år i rad. Kommer den dubble Elitloppstvåan i år också?
– Jag hoppas förstås på det, men vet inget säkert. Förhoppningsvis har Daniel positiva upplevelser från de senaste åren och han brukar gilla det banunderlag som vi bjuder på. Daniels Heavy Sound startar redan på lördag i Östersund och jag vet inte hur han tänker där, om den hästen också kan bli aktuell för Boden.

Elitloppsvinnaren Ringostarr Treb var förstås också tidig på Zimmers önskelista, men Jerry Riordan har redan gått ut med att han väljer Kymi Grand Prix istället samma helg. Nadal Broline och australiska Maori Time finns med på listan över tänkbara startande.
– Nadal gjorde två fantastiska lopp under Elitloppshelgen och Reijo brukar prisa vår bana. Så den hästen är så klart intressant. Jag har en dialog med Stig H Johansson om Maori Time och här handlar mycket om hur hästen klarat av klimatomställningen. Dessutom har hon lite knapert med startpoäng. Det vore dock skoj med en häst från den världsdelen igen. Sundons Gift var ju med i loppet 2009.

I Östersund utnyttjade man i söndags möjligheten att dela ut två wildcards till Jämtlands Stora Pris. Balfour och Queer Fish plockades bort och ersattes istället av Volstead och Love Matters. Frågan är vad som kommer att ske i Boden när anmälningarna görs klart på söndag?
– Det vet jag inte i dagsläget, om några wildcards kommer att användas eller ej. Jag vet inte heller om vi kommer att gå ut i förväg eller inte med eventuella wildcards. Det får vi se, svarar David Zimmer.

Den sistnämnde sätter som avslutning in Norrbottens Stora Pris i ett historiskt perspektiv.
– När jag växte upp vann Ola Samuelsson loppet med Snabb (1993). Inget ont om den hästen, som verkligen var duktig, men det har varit lite annan kvalité på de upplagor som körts under de senaste åren. Jag hoppas förstås på ett starkt startfält i år också, även om jag är ödmjuk och inser att vi har tuff konkurrens mot bland annat Finland och Oslo.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS