Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Förändrat förstapris i Paralympiatravet

Foto: MALIN ALBINSSON / TR BILD
Elian Web vann Paralympiatravet ifjol. Foto: MALIN ALBINSSON / TR BILD

Ifjol sänktes förstapriset i Paralympiatravet på grund av coronaviruset. Till årets upplaga av storloppet är prispengarna tillbaka på 2019 års nivå.

Publicerad:

Det är Sulkysport som är först med nyheten att Åbytravet höjer förstapriset i Paralympiatravet till 1,5 miljoner kronor.

Med anledning av spridningen av coronaviruset valde Åbytravet att sänka förstapriset från 1,5 miljoner kronor till en miljon kronor ifjol. Nu är banan i Mölndal tillbaka på samma nivå som man hade 2019.

– Ett centralt beslut togs att de prispengarna inte fick användas i driften så de pengarna delade vi ändå ut på Åby under fjolårets sista månader. Nu kommer vi köra med en och en halv miljon åter i förstapris och det blir på just prispengarna vi lägger slantarna. Jag kommer inte skjuta till massa stora transportkostnader utan de som vill komma hit och tävla får helt enkelt stå för själva resorna själva, säger Jon Walter Pedersen till sulkysport.se.

Tidigare har Paralympiatravet avgjorts i slutet av april. I år körs loppet istället 8 maj. Samma tävlingsdag som finalerna av Kungapokalen och Drottning Silvias Pokal avgörs.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.