Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Inga wildcards till Sundsvall Open Trot

Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD
Catarina Lundström jublar efter Milligan's Schools triumf i Sundsvall Open Trot år 2018. Blir det en ny seger nästa lördag? Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

Sundsvall Open Trot med en miljon kronor i förstapris närmar sig med stora steg. På söndag stänger anmälan och många vill vara med.

Publicerad:

Grupp I-loppet Sundsvall Open Trot körs inom gulddivisionen nästa lördag och Norrlands Travsällskap har i samråd med ST möjlighet att dela ut två wild cards.
– Vi tänker inte att utnyttja det i år. Wildcards är i första hand ämnat för att kunna bjuda in utländska intressanta hästar, men det är inte så många utifrån som reser i år. Det blir de hästar med mest startpoäng som får vara med, säger Bergsåkers sportchef Thomas Almqvist.

I skrivande stund är tio namn anmälda och anmälan stänger söndag förmiddag.
– Det brukar inte vara så mycket anmält redan. Jag har pratat med en del tränare som visat intresse för att vara med, men jag kan inte se vilka som är anmälda.
– Däremot har Björn Goop skrivit i sin krönika på Aftonbladet att han siktar på Sundsvall Open Trot med Moni Viking, så det är troligt att den startar.

En som inte lär testa lyckan i miljonloppet är Ecurie D., som senast åkte på sitt första nederlag som trea i Hugo Åbergs Memorial.
– Det hade varit en drömhäst att få med, men jag har indirekt fått höra att den inte siktas mot Bergsåker.

Titelförsvararen Ringostarr Treb har avslutat karriären men däremot tror Almqvist att vinnaren från 2018, Milligan's School, dyker upp.
– Den kommer nog att anmälas, konstaterar Almqvist.

FAKTA

De fem senaste vinnarna av Sundsvall Open Trot:
2019: Ringostarr Treb
2018: Milligan's School
2017: Ringostarr Treb
2016: Nuncio
2015: Delicious

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.