Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Nya upplägg på Jägersro och Solvalla – så blir storloppshelgerna 2022

Foto: MATILDA ÖHRMAN / TR BILD
När Power vann Kriteriet 2019 kördes loppet på en söndag. Nu stryks den tävlingsdagen ur Solvallas kalender. Foto: MATILDA ÖHRMAN / TR BILD

Derbyhelgen och kriteriehelgen får nya upplägg nästa år.
På Jägersro försvinner fredagens lunchtrav medan Solvalla byter söndag mot fredag.
– Sportsligt har vi av tradition haft oerhört hög standard på söndagen, men inte fått den uppskattning vi anser att den förtjänar de senaste åren, säger Solvallas sportchef Anders Malmrot i ett pressmedddelande.

Publicerad:

I dag presenterade Svensk Travsport tävlingsprogrammet för 2022. Där framgår att Solvalla gör verklighet av sina planer på att förändra kriteriehelgen. 

Söndagen stryks helt ur programmet och ersätts av tävlingar på fredagen med start klockan 12.45.

– I princip samtliga aktiva vi diskuterat detta upplägg med är positiva. Och när vi tror att det är ett mer intressant upplägg både för aktiva och publik känns det givet att prova, säger banans sportchef Anders Malmrot.

Kriteriet och Oaks körs på lördagen som blir längre med antingen 13 eller 14 lopp jämfört med 12 i år.

– Vi vill förbättra och då måste vi också våga förändra. För två år sedan flyttade vi Kriteriet och Oaks från söndag till lördag med övervägande positiva reaktioner. Nu stärker vi lördagen ytterligare, säger Malmrot.

Derbyhelgen på Jägersro får också en ny skepnad. Den går från tre dagar till två och det är fredagens lunchtävlingar som försvinner. Svenskt Travderby körs fortsatt på söndagen.

Det blir även förändringar för E3:s finalhelger som körs i Eskilstuna och Örebro nästa år. Där blir det lunchtrav i stället för kvällstävlingar på fredagarna.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.