Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Daniel Redén inför STL-tävlingarna i Bollnäs

Foto: MARIA HOLMÉN / TR BILD
Daniel Redén har flera chanser i Bollnäs. Foto: MARIA HOLMÉN / TR BILD

Superstoet Sister Sledge gör comeback – och blir stor favorit.
Daniel Redén menar att den niofaldiga miljonärskan inte har toppform än men känns väldigt bra i träningen.

Av: Kanal 75
Publicerad:

Daniel Redén känns som ett givet inslag när V75 avhandlas i Bollnäs. Stortränaren har fyra hästar till start under lördagen, dit inkluderas förhandsfavoriten i den högsta klassen, Bollnäsloppet, även betitlat Delicious U.S Världsrekordsloppet. Det handlar om femåriga stoet 3 Sister Sledge (V75-3) som hade stora framgångar som unghäst i USA och som inledde med fem raka segrar då hon kom till Solvallatränarens regi förra året.

I år har Sister Sledge bara hunnit med en start, när hon vann på Solvalla i början av april. När hon nu äntrar V75 på lördag blir det första starten på knappt fyra månader.

– Sister Sledge fick en liten skada när hon skulle starta i april och fick ta lite tid på sig. Hon har tränat bra och känns fin, är lite rund om magen än, men hon känns väldigt, väldigt bra för att vara henne. Formskalan är nog inte mer än sex, sju av tio, när hon vann fyraåringseliten i fjol var hon uppe på en nia men så bör det väl också vara, säger Daniel Redén.

Örjan Kihlström har ”strukit” sig från Bollnäs tävlingar. Det då han i stället kommer köra i kvalen till Hambletonian i USA till helgen. Daniel Wäjersten ersätter i sulkyn bakom toppstoet.

– Hon är ju relativt lättkörd också, vi brukar säga att hon är som en ”Cadillac”. Kanske behövs det något mer lopp innan hon är på topp men vi vet ju alla att hon är väldigt snabb i benen och väldigt bra. Hon gör nog ett bra lopp.

Stallet bidrar även med Snowstorm Hanover i samma lopp. Hästen har gjort en start efter det att han var en av hästarna i Elitloppet i slutet av maj.

– Snowstorm Hanover bör ha gått framåt med loppet senast, det tror jag. Han känns fin men är ganska beroende av att han får rätt lopp och att han har en bra dag.

Faeza Zet från ett spännande läge

Kash Keeper (V75-5) går ut i Klass II. Fyraåringen, som är bror till sjufaldige miljonären Call Me Keeper, har alltid haft ett gott rykte och tränarens förhoppning är att han nu är på väg mot formen igen.

– Honom går det väl åt rätt håll med, jag tycker han gjorde ett förbättrat lopp senast, men han har ju inte riktigt bjudit till så som vi har velat. Nu blir det urryckare för andra gången och så provar vi en bike den här gången så får vi se om det ger någon effekt. Han ska i alla fall vara lite bättre än förra starten och då tyckte jag ändå att han hade ryckt upp sig.

Kommer från Stochampionatskval

Slutligen 6 Faeza Zet (V75-6). En toppstammad fyraåring som är yngre syster till både Diana Zet och In Toto Sund som hittills vunnit i hälften av sina åtta starter. Senast var hon nära att kvala in till finalen av Stochampionatet, men får nu i stället chansen att testa i ett försök till Diamantstoet. Det från ett intressant springspår.

– Faeza Zet gick jättebra i skymundan senast och spurtade bra med lite ny utrustning. Det blir barfota den här gången också och syskonen har ju passat fantastiskt bra på det. Det gjorde en hel del senast och jag tror det kommer att ge en bra växel. Hon är kvick i benen så hon kommer nog öppna bra från springspåret. Vaknar hon och har en bra dag, då är hon väldigt bra för klassen. Det enda man är orolig för är att hon presterar väldigt ojämnt ibland. Vi hoppas att hon fungerar.

ANNONS

Ämnen i artikeln


  • Kanal 75

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.