Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Ulf Ohlsson med två streckvärda

Foto: MARIA HOLMÉN / TR BILD
Ulf Ohlsson är sugen på V75-segrar i Kalmar. Foto: MARIA HOLMÉN / TR BILD

Han leder den allsvenska kuskligan och kör några intressanta hästar i söndagens STL-omgång i Kalmar. Ulf Ohlsson varnar framförallt för två av dem som han har kört på slutet.
– Både Baroncini Jet och Digital Class är streckvärda, säger han.

Av: Kanal 75
Publicerad:

Kalmartravet är traditionsenligt värd för STL med V75 som avslutar midsommarhelgen. Omgången är dessutom kryddad av en jackpot där det finns 54 miljoner kronor i sjurättspotten.

Ulf Ohlsson leder den allsvenska kuskligan och har tagit 123 segrar per den 24 juni i år. Han kör fyra hästar på V75 där 11 Champ Lane är favorit i den femte avdelningen. Den hästen har Ohlsson aldrig kört tidigare men det har han däremot gjort med de tre övriga. Vi tar dem i tur och ordning och börjar med 1 Baroncini Jet (V75-1) som var fyra i V75 näst senast och tvåa i den senaste starten.
1 Baroncini Jet (V75-1) gick rätt bra näst senast men samtidigt hade han kanske inte den där absoluta toppformen för jag trodde att han skulle vinna när han fick luckan. Senast körde jag i ledningen och han blev slagen av en häst som var mycket snabbare i benen. Han känns fin och jag tror att han ska vara bättre i ordning nu när han har fått ett par lopp i kroppen. Han har fått ett bra läge och jag tror att han gör ett fint lopp, säger Ulf Ohlsson.

9 Digital Class (V75-3) var fyra i Jämtlands Stora Pris senast och det var överraskande. Men hade det flutit till den sista biten, det låter kanske sjukt att säga det, men då hade hon faktiskt varit tvåa. Det strulade lite 500 kvar men vi var jättenöjda och det var jättebra att vara fyra i ett så stort lopp. Hon är lite beroende av att det blir kört på hennes vis, men skulle hon få det perfekta loppet är hon streckvärd. Bra tempo och fina ryggar att gå i skulle vara helt perfekt.

11 Global Welcome (V75-6) är fin han också. Hästen är på väg uppåt nu när han har fått starta lite mer kontinuerligt. Senast var han med i en hård öppning och jag valde att släppa och han blev fast med krafter kvar. Nu är läget iskallt och jag måste ligga lågt, säger Ohlsson.

MICHAEL CARLSSON, KANAL 75

ANNONS

Ämnen i artikeln


  • Kanal 75

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.