12 miljoner skäl

Spikarna liksom bara kom till mig som i en dröm och ikväll har ni tolv miljoner skäl att läsa mina tankar.

V86
Solvalla/Jägersro
onsdag 12 november

Det är jackpottider, men det har det varit så många gånger att det knappt tar längre. Ikväll känns det dock som att jag har bra chans att träffa stjärnorna och jag hoppas bara att Johan Untersteiner och Robert Bergh sköter korten rätt.


Spikförslagen

Rare Wise As (V86-5) håller jag som en häst med alldeles för lite pengar på sig jämfört med sin kapacitet. Fyraåringen var bra men inte som bäst senast, vilket säger en del om hennes kapacitet. Hon saknade ett lopp i kroppen och den här gången är hon bättre. Yamani Hornline är starkast, men inte enkel och mest start. Rare Wise As har bäst speed och är det någon som kan förvalta det är det ”Jonte”.
Bullyoung (V86-8) var mitt singelstreck senast och jag var helt rätt ute. ”Buljongen” var snabbare från start än i tidigare regi och jag tror att han tidigt sitter i täten. Jag hävdar att det här är en topphäst som knappast är sämre med senaste genomköraren. Han är mer påpassad idag, men det är ett öppet lopp och ganska jämnt spelat. Jag drämmer till och spikar även ikväll!


Tvåhästarslåset

Jag inser så klart att Mister J.P. (V86-4) blir tuff att fälla ikväll. Men det är bara hästar, inga maskiner, och konkurrenterna, eller konkurrenten, närmar sig i utvecklingen. Jag var inne på att Exceed G.T. skulle utmana senast och det hade han kanske gjort om han inte varit som en traktor den första biten. Per Lennartsson körde på safety med den här "klaustrofobiske” killen och jag tyckte att han såg säkrare ut än tidigare. Han är inte gynnad av 1.640 meter, men kanske kan han öppna lite snabbare den här gången och med vettig hängresa hoppas jag att den gigantiske favoriten har en något sämre dag och torskar.


Garderingsloppen

Queen Kohea (V86-1) är favorit och om hon får bestämma i spets kan hon absolut vinna. Jag har dock några jag känner lite extra för här och det får bli en ganska rejäl gardering. A-hästen Pelikan Trio har definitivt inte läget, men det verkar inte spela någon roll för familjen Untersteiner det här året. Italienskan är speedigast och med minsta klaff, samtidigt som hon har en bra dag, fäller hon samtliga. Omerta' del Nord är värd att passa. Hästen var en värmningsvinnare i V75 senast och gjorde det bra från svårt läge. Ikväll är spåret nästintill idealiskt…

Flera årgångstoppar gör upp i V86-2 och nu måste det väl vara Somersault Sallys tur. Sören Lennartsons treåring vann Oaksuttagningen från dödens, men ströks inför finalen. I Breeders-semin fastnade hon med krafter kvar. Några av konkurrenterna, Olympia Tilly samt Secret Service, toppades förrförra helgen, tuffa Somersault Sally fick vila. Det tror jag avgör den här fina anrättningen. Danielle gav sig från spets i BC-finalen senast, men hon har varit som bäst när hon får smyga med i ryggar och hon kan bli bortglömd här. En riktig stänkare, och b-häst, är Candy Store. Stoet testades med ny utrustning i Breeders Crown-finalen och var faktiskt grym i skymundan.

V86-3 är ännu ett uttagningslopp till Uppfödningslöpningen och det är en munsbit. Falk On Hill vet jag att Helena Burman håller högt, ständigt underskattade Pandora Face börjar släppa på handbromsen och Pecadille Face sprang svenskt rekord senast. Clemenza Am kan inte känna sig alltför säker ikväll.

Likadant gäller Habito i V86-7. Han är visserligen snabb från start, men kan ändå få problem att hålla ut Quick Fix från start. Det kan i alla fall bli en hård öppning och min tipsetta känns väldigt, väldigt kul. Aragorn Eden känner Jägersropubliken sedan länge. Ikväll förstärks han av Peter Untersteiner och jag kan inte riktigt bedöma hur många meter bättre det känns. Dessutom blir det väl jänkarvagn? Hur som helst, ni hör ju vilket superdrag jag har här.

Vi har hoppat över en avdelning, V86-6, och här hoppas jag att Daniel Olsson avvaktar så länge han  bara kan. Calypso Blue Chip är ruskigt speed med rätt resa och från kanonläge och med ett lopp på väntan fäller hon samtliga. Jag gillar Twitter, och han är säkert bättre med loppet innan för västen, men från elftespår vinner man inte sprinterlopp på beställning. Fråga bara Calypso Blue Chip… Tokrysaren Micciano Lung slog Maharajah senast. Tidig den här gången.


Systemförslag

V86-1: B: 7,6,9,4. C: 5,12.
V86-2: A: 10. B: 6,1,3. C: 7,12.
V86-3: B: 5,2,6,4. C: 3.
V86-4: B: 2,5.
V86-5: B: 6 Rare Wise As (reserver: 10,5)
V86-6: A: 3. B: 4,2,1,11. C: 6,12.
V86-7: A: 3. B: 6,2. C: 4.
V86-8: B: 6 Bullyoung (reserver: 8,10)
Krav: minst 1 a-häst och max 1 c-häst ELLER minst 2 a-hästar ELLER max 0 c-hästar.
Kostnad: 1.012,50 kronor.
Reducering: 10.080 (matematiskt), 4.050 reducerat (60 procent).
Antal kuponger: 13.