Ett ”racerpaket” kommer lastat

Ett "racerpaket" med helstängt huvudlag, barfota runt om och jänkarvagn kommer lastat. Med åtta rätt och miljonutdelning!

V86
Bergsåker/Solvalla
onsdag 29 april

Spikarna

V86-3 är ett hopplöst öppet lopp där vi har fått information om att Janne Sisu ska få ett ”racerpaket” ikväll, men tydligen verkar ingen ha hajat vad barfota runt om, helstängt och jänkarvagn kan göra på den här formstarke femåringen. Bella Donna går nästan bara i spets och visade senast att hon inte är stabil från början, Askö Q. har bakspår och kommer troligtvis behöva göra grovjobbet den här gången. Janne Sisu däremot sitter fint i andraspår, låter de övriga leka rommen av sig och sedan dyker ”Lill-Örjan” – Jimmy H Andersson – upp längst ut i banan och tar hem prischecken. 
Te Freddo Knick (V86-8) var för laddad senast, men det tar jag på sätt och vis som ett gott tecken. Hästen är lite trög, men var pigg i händerna på Torbjörn Jansson. Femtespår är inte perfekt, men hästen har öppnat stabilt och snabbt från det läget tidigare och jag har feeling för att voltstartspecialisten Jansson löser det där och skickar till täten. Västerbo Fantast ska fortsätta med skobalansen och Venkatesh har inte alla bestick i lådan. Jag hoppas och tror att Te Freddo Knick får vara ifred därframme och glider undan till säker seger.
 
 

A-hästarna

Månprinsen A.M. vinner V86-1 i nio fall av tio, det förstår ju till och med en spelförstörd häst som jag också, men det är alltid roligare att leva på hoppet och om jag ser en lucka, även om den så bara är pytteliten, försöker jag gå för mål. Och om Sveriges kallblodskung kan bli irriterad på en hingst i starten, vilket var fallet senast enligt tränaren, kan han säkert bli det igen. På nioårige hingsten Mel Odin till exempel. Jag garderar med ett knippe om ”Prinselinsen” skulle ha galoppskorna med sig till banan.
Pacific Broline är favorit i V86-2 och kan vinna, men det här loppet är fullt av ung talang och jag har en annan favorit. Sucre var tvåa bakom Mister J.P. i Uppfödningslöpningen och hade varit tvåa bakom samme kulltopp i Svempen om han inte blivit störd till galopp. Jag tippar att han får ett kanonår i år och niondespår är inte så pjåkigt. Han är pinsamt lite betrodd med tanke på kapaciteten, men det är förstås inget jag gråter över...
Västerbo Loveboat (V86-4) har fått en fin start på den här säsongen och jag tror det roliga fortsätter. Cool Keeper spetsar normalt, men det handlar om årsdebut och jag tror inte att Leif Witasp vill pressa sin häst i botten direkt. Favoriten Charrua Forlan är inte blixtrande från start och jag tror faktiskt att ”Kärleksbåten" tar sig förbi och får överta täten. I den positionen säljer han sig dyrt medan Charrua Forlan än en gång får dra det tunga lasset. Rolex Bigi har lopp i kroppen och kan få loppet i andra ytter. 
Twilight Eyes (V86-7) har perfekt spetsläge och går extra fint där. Hon är dock rätt klar favorit ikväll och galoppen senast är inget jag myser på. Hon är given som a-häst, men här finns flera formstarka som bara måste med på kupongen. Gaia Sund dansade verkligen barfota senast och fortsätter hon så där kan Henrik Larsson få mycket roligt framöver. Jennie Lovecroft och Petter Karlsson drar sällan på sig många streck, men hästen är bättre än vad många tror. Gucci Zon har ingen jätteuppgift här, men fart för att överraska finns definitivt.
 
 

Systemförslag

V86-1: A: 4. B: 1. C: 7,6.
V86-2: A: 9. B: 11,10. C: 6,8.
V86-3: B: 2 Janne Sisu (9,4).
V86-4: A: 3. B: 7. C: 2,1.
V86-5: B: 15,11. C: 13.
V86-6: B: 3,8,5,9. C: 11,12,4,10.
V86-7: A: 2. B: 11,6,1,3. C: 12,5,7.
V86-8: B: 5 Te Freddo Knick (13,14).
Krav: minst 1 a-häst och max 1 c-häst ELLER minst 2 a-hästar ELLER max 0 c-hästar
Kostnad: 1.030 kronor
Rader: 15.360 (matematiskt), 4.120 reducerat (73 procent) 
Antal kuponger: 42