Galon ger miljon?

Fram med galonbrallorna och gummistövlarna! Åby kommer bli en krävande historia och jag hoppas på många favoritfall och pengaregn över en liten lycklig hästkrake i Sundbybergstrakten.

V86
Åby/Solvalla
onsdag 14 februari

Banpersonalen jobbar i detta nu med Åbys banunderlag och de har redan senarelagt tävlingarna för att hinna kratta kvällens V86-manege. Jag tvivlar på att det blir parkett och även om jag inte sitter på den absoluta sanningen är känslan att svåra förutsättningar ofta fäller tunga favoriter. 
Kvällens singelstreck är inte bortglömda, men de är långt ifrån favoritspelade och med ytterligare några nätrullare längs sargen ska vi nog se till att trycka upp värdet.
Vi börjar i V86-3 där jag väljer att gå på Pacific Face. Hästen håller verkligen toppform och kanske plockade han upp lite speed i det tuffa V75-försöket han var ute i senast. Hästen kom igen starkt sista biten och det är den egenskapen som jag tror blir vinstgivande den här gången. Tre varv är helt perfekt och jag hoppas Giuseppe Lubrano hittar en rygg de första två varven, kör fram i dödens under slutvarvet och låter hästens styrka tala segerspråk. Cashback Pellini tog sin första seger för Petri Puro senast. Han vann enkelt, men det var ett billigt lopp och den här herren verkar inte vara helt enkel och jag tycker inte att man kan lita på honom. I alla fall inte som klar favorit.
Nästa spik startar också i Mölndal. Cool Bella (V86-5) ser verkligen dunderfin ut för dagen. Vid segern gjorde hon grovjobbet och senast hade Jörgen Sjunnesson linorna fulla när galoppen kom 250 meter från mål. Hästen står perfekt inne och fördel ston-propositionen är, ehum, verkligen en fördel för den här sexåringen. Kusken får lägga upp taktiken som han vill, bara han ser till att vara på plats när segerchecken väl ska skrivas ut.

Garderingsloppen

V86-1
Highspirit är stor favorit och i spets ska det till ett smärre mirakel om han ska förlora. Det hoppas jag Carl Johan Jepson har klart för sig och att han försöker få lite extra fart på Tapiro Jet från början. Hästen är egentligen snabb nog att spetsa och, trots open stretch-spår, hoppas jag att det blir ordentlig körning och att Christoffer Eriksson är sugen på att tävla med Unity Knick den här gången...

V86-2
Sir Q.C. är bror till Qahar Q.C., men de skiljer sig ganska kraftigt från varandra kapacitetsmässigt. Tyvärr tror jag att han kan komma att få fördelar i det här ihåliga loppet och tätare starter är säkert ett stort plus. Men Hanna Olofsson har tagit på sig finkläderna och satt sig på hästdroskan söderut och det är inte ofta hon besöker Solvalla mitt i vintern. Guvenör Sund har bara gjort starka insatser på sistone och en tripp söderut innebär säkert lite lättare skobalans och det kan göra stor skillnad. Det är en oceans skillnad mellan de här två insatsmässigt och bättre tvåhästarslås hittar du inte under kvällen.

V86-4
Lady Nadine sprang 1.12,9 på bra sätt i kalla februari och har varit förbättrad i Timo Nurmos regi. Hon har dock inte varit så värst startsnabb i tidigare regi och känns lite sårbar. Jag tycker att hon möter några formstarka motbud och här ska det garderas! Scarlet o'Cara var rejäl senast och är under utveckling. Hon är faktiskt min tipsetta i loppet.  

V86-6
Invincible H.C. är stor favorit, men det känns mer som i brist på annat. Loppet håller verkligen ingen hög nivå, men Jägersrohästen ska ut på långresa och har ett osäkert förflutet. Han kan mycket väl stå och studsa med detsamma och jag väljer att plocka med några till. Eddie Silas är på gång och Ontrack He's Black är inte alls så tokig. Efter Erik Svenssons smäll med Candy Hornline vågar man väl aldrig plocka bort honom på V86? Pirate Broline ser ofta fin ut, men vinner ”aldrig”. Men distansen passar och i en eventuell ”bromstävling” av det här slaget kan nästan vem som helst vinna. 

V86-7
Flera mer eller mindre motiverade ston och här tror jag att det hända grejer. Jag har i alla fall ingen aning om hur det här blir kört och de smetiga förutsättningarna fäller säkert några av de här ”primadonnorna”. Pandora Face gjorde ett starkt lopp i Frankrike senast och har skaffat sig en del hårdhet nere på kontinenten. Hon är verkligen inte sämre än de andra här.

V86-8
Stand Bayou kan förstås vinna, men är alldeles för hårt betrodd och det känns inte rimligt. Pampalo är en tuffing och Roger America är verkligen inget resesällskap. Hästen har verkligen toppform och tål tuffa upplägg. Roger kan utmana om segern från dödens och tre hästar är heltäckt.

Systemförslag

Avd 1: 1,5,9    (3,6)
Avd 2: 2,6    (9,5)
Avd 3: 6 (8,1)
Avd 4: 1,3,5,6,9,11    (7,2)
Avd 5: 2 (7,1)
Avd 6: 2,3,6,9,12,13 (7,8)
Avd 7: 3,4,5,6,8,9,10    (2,7)
Avd 8: 3,7,9    (2,1)
4536 rader
1134 kronor