Instängd Hannibal leker man inte med

Lördagens finalomgång ser väldigt intressant ut och jag har hittat två spikar som glädjande nog befinner sig en bit ner i procentlistan. Bästa spiken får ett helstängt huvudlag på sig den här gången och jag tror på ledning från start till mål.

V75
Bergsåker
lördag 28 juni

Spikarna

Ed You (V75-3) fick en tung inledning och backades sist i Kymi Grand Prix (Timoko vann före Commander Crowe) och avslutade sedan 1.09,8 sista 700 ute i tredjespår utan rygg. Innan det var han som bekant först i mål på 1.09,5a/1.609 meter före Mosaique Face, men blev diskad för trängning in på upploppet. Hästens form är med andra ord mycket bra och 2.640 meter känns bara som en fördel. Jag tror han kommer iväg bra från springspåret på tillägg och sedan tror jag faktiskt att han kommer visa sig vara "bara bäst" i det här sällskapet.

Ranking V75-3: 12-9-8-13-10-11-7-1-4-5-2-3-6

A.Hannibal (V75-5) avslutade 1.08,5 sista 700 ute i tredjepår bakom vinnande Democrat senast och visade fortsatt toppform. Nu blir det helstängt huvudlag, jänkarvagn och full laddning mot ledning. Jag är ganska säker på att han kommer kunna hålla ut Octopus första biten, men är samtidigt inte helt säker på om han kommer förbi Long Night av egen kraft. Min förhoppning är dock att Per Lennartsson släpper till Åke Lindblom och väl i ledning blir A.Hannibal väldigt svårslagen. Om ledning inte nås blir det så klart jobbigare, men med tanke på avslutningen senast så är han lång från avsågad om det blir ryggresa istället.

Ranking V75-5: 4-6-1-3-11-10-9-12-7-2-8-5

Storfavoriter som ska fällas

Jeppas Maxi (V75-1) har övertygat varje gång på sistone och segrat trots tunga resor. Nu bör motståndarna ha mer respekt för femåringen och det är troligt att han kommer till spets den här gången, men med tanke på att han framförallt lever på styrkan och verkar trivas i dödens så behöver inte ledning vara något som gör att hans segerchans ökar jättemycket. Är han på topp vinner han troligtvis även från dödens, men det som kan oroa är att han varit ute på några långresor på sistone och, som sagt, fått tuffa resor, så det kan vara så att det "sugit" lite form ur honom. Han blir i alla fall alldeles för stor favorit och det finns inget som helst spelvärde i att spika honom. B.B.S.Pelleshan ska tävla barfota runt om och i jänkarvagn för första gången. Han har tidigare gått väldigt bra bakifrån och är utan tvekan snabbare än Jeppas Maxi en kort bit. Coldtown (Ja, jag vet, han blev nedplockad av Jeppas Maxi senast) är en häst långt utöver det vanliga och vid favoritfall är han utan tvekan med och slåss om segern.

Eftersom jag tror/hoppas på favoritfall väljer jag dessutom att strecka Starcane Harvester (lättas rejält i balansen), Screen Height (mycket bra senast och Björn Goop för första gången) och Leif (urtapper senast) i C-gruppen.

Ranking V75-1: 5-9-12-7-3-10-8-6-4-2-1-11

Al Dente (V75-6) är en riktig skjutare som gjort allting rätt på sistone och i regi Lundström/Melander. Örjan valde innerspåret och det innebär normalt sett att han är åtminstone 99 procent säker på att hans häst ska kunna försvara ledning. Det är dock orutinerade treåringar det handlar om och min erfarenhet är att det brukar kunna hända mycket med många hästar till en sådan här final. Det finns ofta extraväxlar att dra hos många och man ska aldrig vara säker på någonting. Med det som grund tycker jag att det är givet att gardera Al Dente som stor stor favorit. En häst jag gillar skarp är Tuomas Korvenojas Broidi. Tuomas sa till mig på Vermo den 10 maj att han skulle komma och vinna E3 med just Broidi. Det var efter treåringseliten och hans Jontte Boy (segrade bland annat på 1.13,1 full väg den 25 juni) hade precis vunnit lätt, men den enda häst Tuomas ville prata om Broidi. Jag tror hästen kommer vara mycket bra på lördag och han måste streckas. Psycho ger ett mycket trevligt intryck och ser ut att vara något en bit utöver det vanliga. Digital Frame (barfota runt om) och Valentino Strix är två tuffingar som kan segerstrida den tunga vägen. Ett toppintryck i kvalen gjorde även Björn Goops Othello Tilly.

Även här streckar jag tre hästar i C-gruppen. Baron d'Urzy (rycktussar för första gången) höll tappert i kvalet och ska gå framåt mycket med loppet i kropppen. Furious Francis spurtade vasst senast och Global Rebel får fin resa från perfekt läge.

Ranking V75-6: 1-6-5-3-7-4-8-2-10-9-11-12

Souchong (V75-2) är en läcker travare som visade senast att hon dessutom kan öppna snabbt. Trots det tror jag hon får svårt att komma förbi invändige Arctic Model (rycktussar för första gången) och jag blir förvånad om Pekka Korpi är sugen på att släppa till någon annan än möjligtvis Fashion Duo, som imponerade stort i kvalet. Jag väljer att chansa bort Souchong från A-gruppen och spelar istället med A på Pekka Korpis duo. Förhoppningen är alltså att Arctic Model frontar och släpper till Fashion Duo. Souchong har så klart bra chans, men blir alldeles för hårt spelad och spelvärdet är lågt. Secret Service gör allting rätt och får Björn Goop i sulkyn för första gången. Hästen är väldigt allround och är given på kupongen. Jag tar även med Caviar Sisu (barfota bak och rycktussar nu) i B-gruppen. Hon kan mycket bättre än senast och är rapp bakom bilen.

I ett lopp med treåriga ston kan så klart mycket hända och att gardera stort lönar sig nog utan tvekan i längden. Förutom de fem hästarna jag redan nämnt så tar jag även med Electric Image och Ahsoka (första med rycktussar) som C-hästar.

Ranking V75-2: 5-1-2-4-6-9-10-3-12-7-8-11

Övrigt

Trust Launcher (V75-4) har gjort topplopp efter topplopp under lång tid nu och fick äntligen vinna senast. Han gav ett väldigt läckert intryck vid segern och från perfekt läge är han utan tvekan hästen att slå. Han är snabb ut och det är inte omöjligt att han tidigt kan komma till front. Bandit Hornline kördes perfekt av Robert Bergh senast och avgjorde i ett nafs. Han har samma läge igen och är given på kupongen. Remember My Name imponerade stort senast och kommer han till från läget kan han mycket väl krossa allt och alla igen. Maverick Man vet vart mållinjen ligger och tas på allvar igen.

Jag tar även med Bartender In (under kraftig utveckling) och Västerbo Paymyday (kanske kan komma till ledning) som C-hästar.

Ranking V75-4: 2-9-12-7-11-6-5-3-1-4-8-10

Betterthancheckers (V75-7) kommer från två imponerande insatser i ny regi. Hästen är segervan och kommer troligtvis köras mot ledning igen. Troligtvis kommer han inte förbi You Talking To Me av egen kraft, men Björn Goop släpper väl till Jorma? Från spets har i alla fall Betterthancheckers bra chans. Någon som verkligen levererat toppinsatser på sistone är Costatantisoldi, som visserligen inte kan öppna snabbt men ändå får bra resa från perfekt läge. Han har en mycket tung avslutning att tillgå.

Bakom dessa tar jag med Vici Lane (två lopp i kroppen och gynnas av att ha spår en bit ut bakom vingen) och Caramella B.F. (barfota runt om), som smyger och spurtar vasst vid överpace.

Ranking V75-7: 5-2-6-4-7-1-9-3-10-12-11-8

Systemet:

Avd1: A 5 B 9,12 C 7,3,10
Avd2: A 5,1 B 2,4,6 C 9,10
Avd3: B 12 Ed You (9,8)
Avd4: B 2,9,12,7 C 11,6
Avd5: B 4 A.Hannibal (6,1)
Avd6: A 1,6 B 5,3,7,4 C 8,2,10
Avd7: A 5 B 2 C 6,4

Krav:
Minst 1 A-häst - Max 1 C-häst
eller
Minst 2 A-hästar
eller
Max 0 C-hästar

3.478 rader - 1.739 kronor