Jag går ut hårt!

När jag spelar V75 gillar jag att gå ut hårt, slänga upp tummen i luften och känna åt vilket håll det blåser. Lördagens två spikar hittar ni bland de tre första avdelningarna och jag känner medvinden.

V75
Eskilstuna
lördag 1 november

Singelstrecken
Eskilstunas maffiga hästkapplöpningshelg inleds med jackpot och en klart aptitlig omgång där det finns några vettiga spikförslag. Jag kör på två singelstreck, Time Machine och Chelsea Boko.

Jag har egentligen flera motdrag i V75-1, men som jag läser loppet sitter Time Machine i spets direkt eller i alla fall efter en bit (Mercedes Balogh släpper väl bakom Food Money?) och jag har väldigt svårt att se honom ta stryk därifrån, särskilt när han tävlar optimalt – barfota runt om.

Chelsea Boko (V75-3) var bara styrketränad inför comebacken och borde gå framåt för varje lopp han får i kroppen. Jag var sugen och spikade honom senast på Hagmyren, men då hamnade han mitt i ett taktiklopp och att han inte kunde haka på speedkulan Shaq Is Back i en vrålsnabb avslutning går inte att kritisera. Här hoppas jag att han tidigt hamnar utvändigt om Oasis Bi och att tempot blir jämnt och hårt. Jag är ganska övertygad om att femåringen tar ner ledaren och har egentligen mer respekt för Digital Ink som skulle kunna få loppet. Melanders häst vann ju oftast de inbördes mötena som fyraåring, men det lät så bra på Timo Nurmos i veckan att jag står på mig och spikar.

V75-1
Om man väljer att gardera 2 Time Machine finns det gott om ”rensare” i reahögen. 5 Food Money är så himmelens bra just nu och har vunnit stayerlopp från dödens. Det var dock i enklare omgivning och hästen är redan inkvalad till finalen. Kanske är det läge att ta rygg på Jörgen Westholms favorit här och vänta på luckan? Han har finns chans att vara tvåa och kan så klart utmana. Stefan Hultmans stall visar form igen och 9 Queasy kan mycket väl få lika passande resa som senast. Pass upp! 7 Tomorrowland är en trögstartare, men han är stark som få. Med favoriten i spets blir det kanske inget högt tempo inledningsvis och då kostar det kanske inte så mycket för Jorma Kontio att köra fram hästen i dödens? 11 Dance Photo hade varit nära Time Machine utan galopp på Hagmyren. Nu blir det barfota runt om igen och med överpace ska hon ses som ett jättekul rysarbud.
Ranking V75-1: 2–5–9–7–11–1–4–3–8–12–6–10.

V75-2
Ett fint, men också väldigt tajt treåringslopp där jag försöker gå så kort jag bara kan, men det känns inte helt tryggt. 10 Muchmoremuscles är grov i aktionen och har lyft sig barfota. Nu blir det barfota runt om igen och det här är en herre som, precis som tipsettan, tål tredjespår hela sista varvet om det skulle behövas. 12 Sylvester America har visat sig vara en riktigt kapabel häst. Han är rätt härdad och det lär behövas från det här läget. Han står något sämre till än tipsettan, men det är samma typ av häst och jag tror att han kan runda samtliga här om det bara stämmer någorlunda. 9 Zenit Brick håller Timo Nurmos som en av hans bästa treåringar och kanske får vi se varför på lördag. Björn Goops treåringar har varit väldigt framträdande under året och 4 Island Three är på väg att släppa till. Det kan gå snabbt i utvecklingen då och hästen är given här. 8 Hagentoy är grundkapabel och har lopp innanför västen. 3 Sobel Jocke och 6 Hero Sjöhammar såg inte som bäst ut senast, men kan mycket i grund och botten.
Ranking V75-2: 10–12–9–4–8–3–6–15–13–5–2–1–11–7.

V75-3
10 Chelsea Boko spikar jag, men de flesta streckar säkert en trio och vänder blad i programmet. 9 Digital Ink har ingen jätterolig rad, men har varit vass i skymundan från svåra utgångslägen. Niondespår känns passande och ”Inken” kan få perfekt resa i draget bakom Oasis Bi och dödenstryckande Chelsea Boko. 3 Oasis Bi återkommer efter halsinfektion och det brukar sätta ner formen. Tillsammans med Björn Goop har hästen gjort sina allra bästa lopp mot eliten, men jag är ändå lite tveksam till om hästen är i så pass bra slag att han orkar stå emot när Chelsea Boko börjar trycka i dödens. 7 Standout är bäst i spets, men får svårt att ta sig dit den här gången och då känns han nästan iskall i min mening. 10 Sanity och 12 Rocky Winner, båda två med nyttiga genomkörare i benen, känns som betydligt roligare garderingsbud.
Ranking V75-3: 5–9–3–10–12–7–1–8–4–2–6–11.

V75-4
Här i klass II-försöket kan vi mycket väl ha tre blivande topphästar. 7 Bart M.M. har redan nu visat att han har kapacitet för att kliva högt upp i klasserna och om man ska dra paralleller med Morten Waages Beanie M.M. så har har inte direkt Bart varit sämre än den numera pensionerade stallkompisen. Givetvis är jag fullt medveten om att det krävs mer än så för att tjäna över tio miljoner kronor, men ändå. Jag var länge inne på att spika honom, men känner att 4 Denco's Nemo Kilab kan bli svår att tas med från spets. 9 Panoramic är också en hårding som faktiskt hade vunnit sitt försök från dödens senast om inte banan varit för lös. Den här trion sticker ut och är i mitt tycke de enda tre hästarna ni behöver tänka på.
Ranking V75-4: 7–4–9–3–6–1–5–8–2–12–10–11.

V75-5
Lärlingsloppet är jobbigt svårlöst – jag hittar ingen jag känner jättemycket för och det är inte alls säkert att favoritduon hamnar bra till från start. Jag tar en liten chansning och tippar 10 Light Brodde etta. Det handlar om en strulputte, men när han väl sköter sig är han högkapabel och barfota runt om kan mycket väl få aktionen att flyta bättre. Kevin Oscarsson kör med härlig pondus för dagen och 12 Dewey Luvs Britt har hängt med utan anmärkning i tuffare sällskap på sistone. Härifrån kan han köra rakt fram i början och i det flyt kusken är i kan det mycket väl lösa sig. 4 Lasken Palema galopperade till slut senast och det är aldrig något positivt. Han var dock ute i ett stentufft gäng och det här ser inte lika blodigt ut. Fjärdespår och eventuellt någon omstart på det känns lurigt och han är för mycket spelad för sitt eget bästa. 1 Ritmo di Poggio är också för mycket spelad och jag är inte säker på att han håller ut de övriga i starten. 8 Ron Jeremy är storrysaren. Hästen kan mycket i grunden och har lopp i kroppen och skönt smygläge. 5 Lightning Photo är också bra och kan öppna rätt kvick om han bara vänder upp i rätt gångart.
Ranking V75-5: 10–12–4–1–8–5–13–9–2–6–15–3–11–7–14.

V75-6
10 Carpenter On Tor har genomgått en förvandling i Kjell Wallins regi och han hade kanske kunnat vinna sitt klass I-försök om han sluppit den vida sista kurvan i Örebro. Hästen är lite oprövad på distansen, men har till skillnad från flera av konkurrenterna en vass speed och som jag läser loppet kan det bli bra tryck med 6 Lucky Luke Zenz och antingen 3 Montdore eller 1 Linus Wibb i dödens. Det kan verkligen lösa sig helt perfekt trots ett lite chansartat läge. Robert Bergh har flera starka rackare i stallet och Montdore är under kraftig utveckling. Barfota runt om kan det bli nu och Bergh lär säkert köra offensivt efter en bit för att utnyttja hästens fina styrka. Jag har feeling för att han i alla fall tar ner ledaren, men sedan löper han risken att bli avslagen av någon speedigare. Lucky Luke Zenz var nära att kontra ner Poker Kronos i somras så kapacitet för högre klasser finns definitivt. Han bör dessutom komma till spets tidigt, men det låter från tränarhåll som att hästen kanske inte håller absolut toppform och då kan det bli jobbigt att få ”pansarvagnen” Montdore utvändigt om sig. Linus Wibb är riktigt stark och har lyft sig mycket på sistone. Tyvärr har han sämsta möjliga läge och lär hamna bland de sista i starten. 4 Sonata Ås och 9 Nearly Nine Feet är bra igång och hoppas på överpace. Då skulle de kunna slå till, även om de behöver ha det rätt serverat. 7 Bartender In har pausat kort, står illa till och känns lite distanssvag. Jag plockar bort honom på systemet även om ettorna lyser starkt i startraden.
Ranking V75-6: 10–3–6–1–4–9–8–7–12–5–11–2.

V75-7
Bronsdivisionen håller alltid bra eller jättebra klass känns det som. Det här försöket är bra och jämnt. 2 Send In the Clowns ska tävla med samma balans och vagn som under Elitloppshelgen då han var stark tvåa på topptiden 1.11,9a/2.140 meter. Han spetsar och släpper och är min vinnare med lucka i tid. 4 L'Heritier har sett jätteläcker ut på sistone och skulle kunna vara den som för överta täten. 8 Bear Dancer är snabb bakom bilen och med Björn Goops hjälp kan han kanske vara ännu mer explosiv den första biten. Jag ser det inte som någon omöjlighet att ”Björnen” är först framme för att överta täten, men det kan kosta från åttondespår. 10 Coldtown börjar växa in i sin nya klass. Härifrån måste det bli högt tempo, men hästen är bra och måste streckas.
Ranking V75-7: 2–4–8–10–6–3–9–11–1–12–7.

V75-förslag (abc-system)
V75-1: B: 2 Time Machine
V75-2: B: 10,12,9,4. C: 8,3‚6.
V75-3: B: 5 Chelsea Boko
V75-4: A: 7. B: 4,9.
V75-5: A: 10. B: 12,4,1,8,5. C: 13,9,2,6.
V75-6: A: 10. B: 3,6. C: 1,4,9.
V75-7: A: 2. B: 4,8,10. C: 6,3.

Krav:
Minst 1 a-häst och max 1 c-häst
eller
minst 2 a-hästar
eller
max 0 c-hästar.

Antal rader: 7.560 (matematiskt), 2.929 reducerat (61 procent).
Antal kuponger: 23.
Kostnad: 1.464,50 kronor.