"Jensen vann visst med ett huvud - igen!"

Numera ska allt gå fortare än snabbt och tar något mer än en nanosekund så hinner ungdomen tröttna och samma verkar gälla för travspelarna numera…

V86
Solvalla/Åby
onsdag 26 februari

Det har blivit dags för V86-Xpress med delade omgångar så nu gäller det att hålla i hatten när åtta lopp ska avklaras på 1,5 timmar. Det här upplägget gynnar mig i alla fall och jag ser till att ha ett stående bord på stamkrogen varje onsdag så kan jag jobba in åtta rätt och fira med ett gott vin under en och samma kväll – och ändå hinna hem till nyheterna och plugga klart V75 för tre veckor framåt. För i dessa tider spelar det ingen roll om det finns en startlista eller inte, vem hinner vänta på det…

Nåja, ibland är det bra med snabba ryck, och just snabbt gick det för min fräcka spik i onsdags och sex gånger såsen trots Adielsson, spets och barfota är bara att tacka för - och att det dessutom blev Jackpot då ingen hittade alla åtta blindskären gjorde inte humöret sämre! Då kunde jag lätt glömma att Caramella B.F. agerat lika inspirerat som Northug gjorde på Laura skidstadion samt att Oolong fått onödig press i ledningen av en hare som inte ens fanns med i min startlista…

Spikarna

Det ser ut att bli kyligt på Åby då Flemming ”Isemanden” Jensen kommer ha lekstuga med ett gäng toppchanser och han har härlig form på grejerna! Vad sägs om sju segrar på tio senaste starterna i Sverige, och bakom två av dessa vinster har stallkamraterna blivit tvåa och trea! Jag börjar med att spika emot ”lampan” Orali då Jaguar Broline (V86-1) bara känns ensam på banan! Jaså, spår tolv på Åby med dubbla open stretch är iskallt sa ni? Oddshöjande kallar jag det! Jag spikar och bara njuter med min kalla grogg då Jensen sätter kniven i dem sista 50 likt kattens lek med råttan då ledaren tror att han kan hålla undan – men nej då Jensen vann visst med ett huvud - igen!

Mer Jensen för redan vid målgång i senaste starten bestämde jag mig för att spika även Seronera, det kallar jag flygande över ett upplopp och hon har hittat glöden hos – just det – Flemming. Nu kan hon glida till ledningen och sedan är bara frågan om det blir seger med en, två eller många längder för vinner det gör hon och hon är bästa spiken för kvällen!

Nästa spik till rakning är Baretta Boko (V86-7) som ”alla” trodde på senast men han var tam, långresa och omstart är förklaringar som biter på mig – jag vet hur det kan vara att vakna upp på annan och okänd ort utan att veta hur jag ska ta mig hem. Nu är det en joggingtur till banan och intrycket från näst senast sitter gjutet på näthinnan, nu tar jag betalt då torskarna kliver av!

A-hästarna

Miss Beniss har en bra uppgift och till och med jag inser att hon ska vara favorit – men får hon svar om spets blir det tufft och jag hade hellre sett BG i jollen och dubblar a-gruppen med Cayenne Käbb som får spets eller ledarryggen och kanske blir det första segern sedan Gustaf Vasas tid?

Perfect Cash är en kanon och senast var hon mäktig, men det var en månad sedan och jag anar att hon har fått semester och jag vet av egen erfarenhet hur vässad form jag brukar ha efter en sådan… Dragen är Sanna Vint som kanske kan forceras till spets och Bear Glide som sprang med slalompjäxor senast på den usla banan – och lär flyga fram likt Kalla i stafetten nu med kvällens balans!

Royal Trophy är lätt att hitta minus på, blir över, sådär kusk och favorit och då stiger pulsen för pappa Bosse! Jag räknar med att det är en klassisk mörkning av grabben i Travronden där Ipod nätt och jämnt verkade vara vid liv – medan Ludde hyllade honom i TV igår vilket var ljuv musik för mina öron och han kommer vara riktigt bra och en stark a-häst i debuten för Kolgjini!

Navigator Sib vinner loppet om han håller ut favoriten och var jag säker på det skulle jag spikat – nu nöjer jag med med a-häst då det rensar duktigt bakom dessa och jag sitter gärna med många streck i avslutningen och tackar och tar emot alla extra miljoner som ATG pytsat in i potten!

Noteras i övrigt

Bergh har en frän liten häst i Officer C.D. som är en mindre kopia av Kadetten, men med mycket bättre spänst och det lovar gott. Jag är dock även svag för maffige Al Dente och dessa bör göra upp.

Systemförslaget:

V86-1 A: 12 Jaguar Broline (2-4)

V86-2 A: 6-1 B: 5 C: 7-8-10 (4-9)

V86-3 3 Seronera (10-6)

V86-4 A: 10-4 B:  11-3 C: 6-5-9-12 (1-8)

V86-5 A: A: 2 B: 9-12-1 C: 10-4-5-6-3 (11-8)

V86-6 B 7-3 C: 4-5 (6-10)

V86-7 3 Baretta Boko (2-4)

V86-8 A: 1 B: 4-7-3-9 C: 11-6-12-8-2 (10-5)

Krav: Minst 1 A-häst, max 1 C-häst.

eller

Minst 2 A-hästar, max 2 C-hästar.

Kostnad: 938 kronor

Antal kuponger: 34