Ordningställt på hemmaplan

V75 på Färjestad med Unionstrav. Jag bygger mitt system på två spikar. En känns given, den andra är fräckare!

V75
Färjestad
lördag 19 september

Spikarna

V75-3

Ivar Sånna kommer från tre insatser i världsklass och i mina ögon står han i en klass för sig här. Han öppnar hyggligt och även om han inte blir släppt till ledning när Thomas Uhrberg ber om det så tror jag det blir lätt seger. Enligt tränaren Jan Hellstedt ska Ivar Sånna gå framåt med senaste loppet i kroppen och jag är som sagt helt övertygad om att han vinner det här från dödens.

Ranking V75-3: 7-1-9-2-10-8-3-4-12-5-11-6

V75-4

Fossens Bonus har sett strålande fin ut på barfotabalans och när han joggade 1.08,8 sista 800 senast fick man nästan gåshud. Magnus Jakobsson vet att han sitter bakom en överlägsen häst och kommer köra därefter. Enligt honom själv är det hans bästa chans på V75 någonsin (!) och räkna med att det är ordningställt nu när det är hemmaplan och allt.

Ranking V75-4: 5-1-10-3-9-11-12-7-8-2-4

A-hästarna

V75-1
Huge Star stod för en strålande spurt i debuten för Veijo och med en liknande insats blir han mycket svår att stå emot över upploppet.

Avalon är en häst jag tycker ger ett ganska härligt intryck och Anders Wolden Lundström brukar ha på fötterna när han tar sina hästen till Sverige. Avalon kan öppna bra och från perfekt läge kan det mycket väl bli spets eller ledarryggen.

Paleo Pride är väldigt kapabel, men samtidigt strulig och har stängt läge den här gången. Tävlar han på topp och det löser sig under vägen blir han garanterad farlig, så givetvis måste han med på lappen.

On Track Piraya var riktigt bra i Norge senast och jag räknar med att Björn Goop vässat lite extra när det är V75 på hemmaplan.

Danne Edel har varit bra på sistone och ska streckas, men han har tjänat snabba pengar och den här uppgiften ser ganska jobbig ut för hans del.

Ranking V75-1: 15-6-8-11-10-3-7-14-2-5-1-13-4-9-12

Prova Travronden

V75-2

Hollywood Maker har perfekta förutsättningar med kort distans och springspår. Hästen har gjort det bra varje gång och ska nu tävla barfota runt om för första gången. Han tål jobb och även om spets inte nås så ska det vara bra chans.

Varenne's Image är väldigt fartfylld och framförallt startsnabb, vilket är mycket värt i dessa voltlopp över kort distans. Om hästen håller sig lugn under vägen är han absolut fartfylld nog för att segra.

Millroyce gick klart godkänt i norska Derbyt i söndags och går ner lite i klass nu. Han är knepig i volt, men från innerspår kan han nog ändå komma iväg bra och med lite överpace kommer hans styrka vara till stor nytta.

Global Rebellion har fått ett par lopp i kroppen och blir bättre och bättre. Han fungerade bra på barfotabalans senast och med lite överpace/klaff duger han gott. Hästen verkar ha fin styrka och är allround.

Mr Sethos får Johan Untersteiner i sulkyn och är snabb ut, vilket som sagt är mycket värt i dessa kortlopp.

Björn Goop ligger lågt angående Santiago Bi, som ska tävla med skor och är missgynnad av bakspår och voltstart. På grund av detta tar jag bort honom från lappen.

Ranking V75-2: 6-7-1-11-2-5-9-12-8-10-3-4

V75-7

Mr Lindy blev tempottorsk senast, men gick i alla fall bra i skymundan och visade form. Han är startsnabb och har goda möjligheter att leda från start till mål.

Chatain imponerade vid segern senast. Han är mer stark än snabb, men visade ändå tillräckligt med snabbhet senast för att kännas het i det här sprinterloppet. Med minsta överpace blir han svår att hålla ifrån sig till slut.

Caprina B.R. är en "flygmaskin" som verkar väldigt allround. Han har utan tvekan bra kapacitet för klassen och trots läget måste han streckas tidigt.

Ranking V75-7: 1-3-10-7-9-5-12-2-11-6-4-8

V75-akuten

Övrigt

V75-5

Lome Brage fick ett passande "preparélopp" i söndags och lär ha gått framåt formmässigt med det. Nu är det läge för honom att leda från start till mål och det är en given förstahäst.

Tekno Odin är minst lika bra som Lome Brage, men läget sätter givetvis ner hans chanser något. Tävlar Tekno Odin på topp är han dock bra nog för att vända ut och in på det här gänget från dödens, så en gardering är ett måste.

Föynland Kongen är startsnabb och kan hitta ledarryggen trots åttondespåret. Han har farten för att överraska.

Raggmunken har fått två lopp i kroppen och även om det var i väldigt enkelt sällskap han startade i senast så var avslutningen av bästa märke. Han skar dessutom mållinjen med full fart och såg riktigt fin ut.

Hulte Magnus och Myllarfaks är alltid outsiders i den här högsta klassen och vid favoritfall kan de mycket väl vinna.

Ranking V75-5: 4-10-8-2-6-7-3-5-1-9

V75-6

Explosive de Vie är startsnabb och kommer från fina insatser (tvåa bakom Nuncio senast). Jim Oscarsson har nog siktet inställt på spets och därifrån ska han slås.

Ni Talar Bra Latin gör det bra varje gång, men ser ut att bli stor favorit och från spår sju är det givet att försöka fälla.

Sir Ratzeputz är allround och visat fin form under låg tid. Han är bra nog för att vinna i klassen och står dessutom på tur för seger.

Pingus Vang har det alltid pratats gott om och med lopp i kroppen kommer han nog väl förberedd till det här. Han är framförallt stark, men kan även öppna hyggligt och sitter långt fram direkt.

K.L.M.Buymethemoon går alltid bra till slut och får nu Örjan Kihlström i sulkyn för första gången. Han lär smygas och med klaff kan han överraska.

Ranking V75-6: 3-7-6-4-5-10-1-12-8-2-9-11

Systemet

Avd1: A 15,6 B 8,11 C 10,3
Avd2: A 6 B 7,1,11 C 2,5
Avd3: B 7 Ivar Sånna (1,9)
Avd4: B 5 Fossens Bonus (1,10)
Avd5: B 4,10,8,2,6 C 7,3
Avd6: B 3,7,6,4 C 5,10
Avd7: A 1 B 3,10 C 7,9

Krav
Minst 1 A-häst - Max 1 C-häst

eller

Minst 2 A-hästar

eller

Max 0 C-hästar