"Ringde ATG och meddelade att de har fel..."

Det var svarta onsdagen för Bosse Knopp när det var premiär för V86-express då mina spikar svek och då lampan Perfect Cash ramlade in tog jag min Mats ur skolan och vände hemåt.

V65
Solvalla/Jägersro
onsdag 5 mars

Tack vare det nya snabbare upplägget med bara en minut mellan loppen hann jag ändå se de resterande racen då jag vandrade över publikplats. En smart lösning av banan var att samla ägarna till alla startande hästarna i vinnarcirkeln redan före loppen så det gick att hinna med segerintervjuerna!

Nu är det nya lopp och nya insatser och med tanke på debaclet i onsdags kan det bara bli bättre och jag har rest mig från värre smällar kan jag lova!

Spikarna

Jag börjar med något jag egentligen skäms över, att spika en favorit… Nu är det i alla fall ingen ökenfavorit (förlåt!) utan en ren straffspark och för dem som tror att Bakker kan hålla ut Sahara Fairytale (V86-1) kan jag bara säga – gör om och gör rätt! ”Elake Ludde” spänner ögonen i den stackars holländaren och glider till spets och sedan är det over and out. Om nu vill ha koll på sista jobbet? Kolla Luddes hemsida, hyggligt intryck och ägarna har enligt säkra uppgifter redan bokat plats i vinnarcirkeln!

Det är helt iskallt att spika i sista avdelningen brukar det heta – ja, om man heter Harry Boy och spikar favoriten så brukar det rensa som på ”Heders-Faksens” dagar. Men när kvällens drag finns i sista loppet är det desto mer intressant och redan då han passerade linjen senast bestämde jag mig för att spika Wannabe Kemp (V86-8) nästa gång. Sedan minskade inte spelpulsen av att motbudet på start blev struken och jag fick BG i jollen. Lill-Goopen kan nu enkelt forcera till ledningen och sedan får de leta bäst de vill! Just det, glömde jag säga att hästen är obesegrad för Björn på tre försök? Sa ni elva procent?!

Tre spikar vill jag spela med på V86, för att plocka ner månen med lasso är vad V86 handlar om! Jag var först inne på att måla rejält i V86-3, det kändes vidöppet bakom min klara favorit Quintessense som vann varje gång jag körde loppet i vasken (ja, badkaret är på service då det var utslitet…). Jag ringde ATG och meddelade att de har fel på strecklistan, för det står 12 procent på Ecces häst men där vidhöll de att det var korrekt! Spets och slut och det är bara att hämta ut!

A-hästarna

Ponziopilato Stra är omgångens största favorit och han är mycket bättre än dessa, OM han fungerar. Hultmans hästar är ännu svårbedömda då de tävlar ojämnt och jag nöjer mig med A-häst - men går inte och hänger mig om han rinner undan i spets.

V86-5 är lurigt och där är lätt att göra fel trots få hästar. Min känsla är att Zinedine Bob inte är så chanslös som spelarna verkar tycka. Barfota runt om och jänkarvagn (för första gången) höjer pulsen ytterligare och han ska inte vara näst sist på strecken i alla fall och en fräck A-häst! Jag dubblar A-gruppen med Onirique som är bäst och körs offensivt.

Windy ”Kvällens Skattis” Ways (V86-6) får svar från start och då önskar jag lycka till och till löjliga 51 procent är det kräkvarning om den skulle ramla först. Vernin Starlight är bäst och första efter kastrering samt fin i jobb känns spännande. Jag hoppas på racerbalans direkt, då blir det åka av, annars är det risk att han blir en passas-häst nästa gång istället…

American Idol (V86-7) är bra, men inte överlägsen och mitt drag är Grumetti som Jocke låter nästan löjligt nöjd med och han gillar inte att smyga igång dem efter vila. Spets eller vinnarhålet är de tänkbara positionerna och han har bra chans!

I övrigt

V86-2 är ett bra stolopp där jag inte tror att allas spetsvinnare Miss Sue V. (V86-2) kommer till front trots skoryck och bike. Jag spelar med de fyra som kan vinna. Kan ni läsa barfota runt om och ser en bike bakom O.U.Glide kan jag rekommendera spel och hon är loppets roliga!

Systemförslaget:

V86-1 4 Sahara Fairytale (2,5)

V86-2 B: 7-2-8 C: 4 (1-6)

V86-3 2 Quintessense (14-12)

V86-4 A: 2 B:  8-3-1-4 C: 5-7 (9-11)

V86-5 A: 5 B: 7-2 C: 4-1-6 (5-3)

V86-6 A: 7 B: 1-2-6-9 C: 10-4-5-3-8 (7-1)

V86-7 A: 3 B: 4-9 C: 12-6-7 (2-11)

V86-8 8 Wannabe Kemp (1-10)

Krav:

Minst 1 A-hästar och max 1 C-häst.

eller

Minst 2 A-hästar och max 2 C-hästar.

Kostnad: 953,50 kronor

Antal kuponger: 34