Risk för låg utdelning

Det finns flera starka favoriter i omgången och det kommer nog behövas en hel del tok för att det ska bli några större summor på sju rätt, men vi har sett de senaste veckorna att det mesta kan hända och det finns roliga drag i omgången också. Spikarna är inte de roligaste, men jag tror att de bara vinner.

V75
Eskilstuna
lördag 25 februari

Eskilstuna arrangerar för fjärde gången V75 under den här årstiden på de sju senaste åren. Det har varit väldigt favoritbetonade omgångar och vid de tre tidigare omgångarna har det blivit jackpot på fem rätt. Det känns som att det finns risk för att det kan bli så den här veckan också, men smäller det på rätt ställen kan det här bli bra ändå.

Utdelningar den här årstiden på Eskilstuna:
26 mars 2011: 7 rätt: 13.481 kr, 6 rätt: 86 kr, 5 rätt: jackpot.
24 mars 2012: 7 rätt: 14.842 kr, 6 rätt: 123 kr, 5 rätt: jackpot.
14 mars 2015: 7 rätt: 986 kr, 6 rätt: 23 kr, 5 rätt: jackpot.

Spikarna

V75-4
En häst jag personligen gillar väldigt mycket är Ulf Stenströmers Man At Work. Jag tycker att det lyser klass om fyraåringen och det känns som att han har mycket pengar att tjäna under året. Han är inte anmäld till några storlopp under våren och sommaren och därför kommer att han matchats på V75 för att få hårdhet inför hösten. Hästen är ovan vid voltstart, men öppnade snabbt i debuten och han har visat startsnabbhet bakom bilen också. Magnus Jakobsson är skicklig från springspår och jag räknar med att det är spets och slut.
Vid gardering tycker jag främst att det är The Swede emot. Skulle Jepson pricka starten och kunna ta emot Man At Work blir det ett helt annat lopp, även om jag tror att min spik kan vinna den tunga vägen också. The Swede har spetsat fem av sex gånger han har haft framspår. Enda gången han missade spets tog han ett par galoppsteg i början.

Rank V75-4: 6-3-2-12-9-10-8-5-7-4-11-1

V75-3
I grunden var jag sugen att gardera On Track Piraten då det fanns flera roliga motbud och det samtidigt snackas om att han kan få lite mothugg den här gången. Men efter mycket grubblande konstaterar jag att det inte är värt att försöka fälla honom trots streckprocenten. Kunde han plocka ner Royal Fighter så lätt över sprintdistans som han gjorde näst senast, så plockar han nog ner Obi Wan också om den körs i ledningen den här gången över 2,5 varv.
Obi Wan är som sagt det givna motbudet och andrahästen då han visat en lysande form i vinter med två guldsegrar och senast spurtade han bra bakom Piraten. Skulle Flemming Jensen spetsa, finns en liten chans till det, så tror jag att han gör det bäst i att släppa till den stora favoriten.

Rank V75-3: 5-1-8-4-7-6-2-3-10-9


Kortloppet

V75-5
I början av veckan kändes det som att V75-5 var loppet där det verkligen kunde smälla, men efter att den svaga favoriten Erica har blivit struken känns det som att loppet blev mycket klarare att läsa. Som det känns nu kommer det så mellan två hästar. Queer Fish är väldigt bra när han fungerar, men det brukar vara en hel del strul med honom. Senast blev han för het och ibland har han galoppskorna på sig. Sköter han sig ska det vara en toppchans då han borde få ta över spets av Kattens Chamsin som lär spetsa den första biten.
Finske gamlingen Vind Farming känns lite spännande. Hästen kommer med fin form och avslutade 1.12 sista 700 meterna till tredjeplatsen. I de senaste starterna har Mika Forss hållit igen honom från start, men han har kunnat öppnat snabbt tidigare. Klarar han svara ut Queer Fish från start kan det bli han som får överta spets.
Loppets stora skräll är Flash Oak, som debuterade för Timo Nurmos senast. Det blev en billig seger i ett montélopp, men det känns som att det kan vara ett förvandlingsnummer på väg. Hästen har tidigare visat väldigt hög kapacitet, men varit lite ojämn. Från bättre läge hade han varit stekhet, men nu får han nöja sig att komma med som en C-häst på systemet.

Rank V75-5: 5-4-8-10-3-1-12-11-7-9-6


Garderingsloppen

V75-1
Det som skulle kunna vara ett spikalternativ om man vill gå för det stora pengarna och gardera On Track Piraten är Pasithea Face. Spelarna går på de beprövade korten Indoor Voices och Jetset som de har sett under vintern, men jag tror att Lutfi Kolgjinis femåring är klassen bättre. Hon har tillhört de bästa stona i kullen under hela karriären och var sexa i Derbyt när hon testade mot hingstarna. Hon kan öppna snabbt, även om hon inte så ofta kommit till ledningen tidigare, och från spets kan det här bli ett krypcasino och då är hon ett stort fynd som tredjehandare.
Det som gör att jag inte spikar henne är att jag inte kan släppa intrycket på Fly The World på sistone. I tre av de fyra senaste har hon suttit fast och när hon inte gjort det avslutade hon 1.11,5/700 bakom On Track Piraten. Löser det sig ska det bli roligt att se henne spela ut sin speed.
Indoor Voices har blivit en snackhäst efter att Roger Walmann lovade seger senast. Hon gick ett starkt lopp då, men kunde inte fånga in Erica. Jag tycker ändå att hon har mer att bevisa innan jag köper henne som favorit och hon är bara en i mängden i det här loppet som jag helgarderar.

Rank V75-1: 2-1-6-4-9-3-5-7

V75-2
Här kan nyckeln till de stora pengarna finnas. Hela omgångens bästa drag är Ola Åsebös New Flame och spelarna har lyckats tappa bort henne helt bland sina streck. Hon har bara vunnit tre lopp i karriären, men ofta varit ute mot mycket tuffare motstånd än det här. Bland annat var hon trea i Lime Abbys lopp i somras bakom kulltopparna Undine och Caddie Lisieux och i höstas kvalade hon till Breeders Crown-finalen som hon missade. Intrycket i årsdebuten var mycket fint och det är inte ofta man ser fyraåriga ston gå ut och slå äldre hästar över tre varv, och absolut inte så tidigt på säsongen.
Där bakom är det vidöppet. Alvena Ullabella tippade vi i tidningen och hon är tidigt streck då hon såg mycket fin ut i debuten för Djuse då hon avslutade 1.09,5 sista 600. Sköter hon sig ska hon räknas tidigt.
Loppets stora skrik kommer nog Ilona Håleryd att bli. Peter Untersteiner låter ovanligt uppåt på henne efter tuffare träning och ett banjobb efter 1.21. Risken är att hon kommer bli mer streckad än vad hon är värd med tanke på det.
En annan häst som jag har en bit ner i rankingen, men som är ett roligt streck är Melody Marke. Det är en väldigt fin häst som inte vinner så ofta, men Johnny Takter upp är spännande och det kan få henne att tända till.

Rank V75-2: 5-3-11-14-6-1-9-4-7-2-10-15-13-12

V75-6
Rigel Face är en topphäst och givet förstastreck. Även om Lutfi Kolgjini säger att han är travsäker så säger statstiken att han galopperar i varannan start och som jättefavorit är det givet att gardera. Tre av de sex galopperna har kommit från start i volt och det slipper han nu, men han har även galopperade ett par gånger några hundra meter in i loppet och två gånger till slut. Felfri forcerar Ludde till spets och vinner, men ska vi få några pengar måste vi jobba in galoppen.
Olle Alsén har haft en riktigt bra start på året och har redan knappt två månader in på året åtta segrar på 41 starter, att jämföra med 15 segrar på 257 starter ifjol för stallet. Enzo Boko är en av de som visat toppform i år, men spelarna verkar ha svårt att ta till sig honom. Det tackar jag för och streckar tidigt.
The Lucky One är ett annat roligt bud som är bortglömd. Senat gick han 1.13 i ett varv efter startgalopp och för första gången sitter Erik Adielsson upp i sulkyn istället för tränaren Dick S Jansson. V75 på hemmaplan och hästen lär vara ordentligt iordningställd.

Rank V75-6: 6-9-5-8-11-4-7-12-10-3-2-1

V75-7
Springover gör debut i silverdivisionen, men det är flera som precis kommit upp till divisionen och det finns inte så många rutinerade silverrävar med loppet. Hästen har gjort tre starter för Tomas Malmqvist och ser ut att ha tagit ytterligare några steg i utveckling, även om han var bra hos Joakim Lövgren också.
Loppets roligaste streck är Order To Fly, som sett mycket fin ut i två starter efter kortare vila. Läget är perfekt och även om inte V75-statistiken är något smickrande med 21 starter utan seger är hästen verkligen värd en framgång.
Mellby Collector är kanske den mest kapabla hästen i loppet, men han har alldeles för lätt att bli överladdad och det går aldrig att räkna på honom. Antagligen därför han bara har vunnit en av elva på V75. Att han har blivit nerstruken till innerspår känns inte som någon fördel och risken är att han blir över från start.

Rank V75-7: 5-2-3-9-7-12-8-4-11-10-6


SYSTEMET
V75-1: A: 2 B: 1,6,4,9 C: 3,5,7
V75-2: A: 5 B: 3,11,14,6 C: 1,9,4,7,2
V75-3: 5 On Track Piraten (1,8)
V75-4: 6 Man At Work (3,2)
V75-5: B: 5,4 C: 8
V75-6: A: 6 B: 9,5,8,11 C: 4,7
V75-7: A: 5 B: 3,2,9 C: 7,12

Krav:
Minst 1 A-häst och högst 1 C-häst
eller
minst 2 A-hästar
eller
max 0 C-hästar.

Kuponger: 31 stycken
Reducering: 71 procent
Kostnad: 2.891 rader/1.445,50 kronor