Vägen till jackpotmiljonerna

Dubbeljackpot på V75 och omgången ser svårlöst ut på förhand. Jag har hittat två spikar med riktigt bra vinstchans och sedan några roliga A-hästar som lägger grunden för min väg till miljonerna.

V75
Åby
lördag 12 december

Spikarna

V75-2

Thaitec har alltid visat stora resurser och efter kastration har han nu också börjat trava bättre och framförallt blivit jämnare. Senast var han visserligen ute i enklare sällskap, men att kunna vinna så enkelt trots att han varit pigg i ledning, galopperat bort mycket mark 700 kvar och sedan travat i vida spår utan rygg genom sista sväng var minst sagt imponerande. Hästen kan öppna bra, är allround och trivs med skor, så sammantaget känns det här som en mycket bra vinstchans och given spik.
 
Ranking V75-2: 1-6-3-7-11-9-2-5-10-8-4-12
 
V75-7
Ni Talar Bra Latin avslutade starkt i V75-finalen senast och visade fin form. Han är startsnabb och det ser ut att bli tidig ledning den här gången, och då blir han normalt sett väldigt svårslagen. Näst senast gav han sig visserligen från tät, men då var han inte som bäst och mötte dessutom Sauveur, som är klassen bättre än de hästar han möter här. Ni Talar Bra Latin har gått bra med skor tidigare och det ser ut som klart bra chans till spets och slut för honom här.
 
Ranking V75-7: 3-1-11-12-5-2-7-6-8-4-9-10

A-hästarna

V75-4
Bula Bula Am och Steady Brodda blir mina A-hästar i det här stoloppet med grunddistansen 2.640 meter. Bula Bula Am är urstark och får Björn Goop i sulkyn för första gången, vilket alltid är intressant. Hästen kan öppna bra och har goda möjligheter att åtminstone öppna tillräckligt bra för att kunna komma ut och överta ledning i tidigt skede. Att stå emot Blue Tee första biten blir nog svårt, men Bula Bula Am kan som sagt vara ute snabbt och överta. Från ledning torskar hon knappast. Skulle det blir så att Bula Bula Am blir fast på innerspår eller faller tillbaka i gamla synder och galopperar så tror jag att Steady Brodda istället sitter i ledning efter första sväng och då är det istället hon som ska slås.
 
Staro Hollywood går alltid hela vägen in i mål och gör nu debut i ny regi. Fabrica Pellini vann försök till Stochampionatet tidigare i år och var positiv efter halsoperation senast. Hon får resa i främre träffen och med minsta klaff kan hon mycket väl segra.
 
Ranking V75-4: 1-6-10-2-4-15-7-12-11-5-14-3-13-9-8
 
V75-6
Owen Face och Bruno di Quattro gick bra över upploppet efter lite strul i samma lopp i Norge senast. Den förstnämnde kom till den starten med två raka dueller mot Nuncio i bagaget och har utan tvekan visat kunnande som sträcker sig en bit över nuvarande klass. Bakspår, kort distans och skor runt om är små minusfaktorer för honom, men jag är ganska säker på att han är bra nog att vinna ändå. Bruno di Quattro är väldigt rejäl och ska vara gynnad av att kusken får använda körspö. Han kan öppna ganska bra och går alltid hela vägen in i mål. Dessa två blir mina A-hästar.
 
Scellino Luis är inte känd som någon snabbstartare, men kan nog kliva iväg lite bättre än visat och med open stretch bör han åtminstone få chansen till slut. Odin Töll avslutade 1.09,6 sista 600 i comebacken och har sedan siktats mot det här loppet. Bo Falsig brukar kunna ställa i ordning till hemmaplan och det här är en riktigt fin häst som jag tror duger gott i klassen.
 
Ranking V75-6: 9-2-1-4-6-3-7-5-11-8-10-12

Övrigt

V75-1
Öppet stolopp där tipset går till Jeppe Juels tuffing Salina D.K, som står hårt inne på pengarna men har visat kunnande som duger. Hon är både stark och snabb och skor runt om ska inte vara något större minus.
 
Ask For You kom med lite aktionsbekymmer till Robert Bergh, men de ska vara borta nu och hon har vässats i några rejäla banjobb. Här luktar det riktigt bra insats direkt i regidebuten och hon måste tas på allvar.
 
Blue Martini Ås är ingen som radar segrar, men hästen har sett mycket formstark ut på sistone och med klaff har hon en sylvass speed.
 
Dernier Viking är missgynnad av att gå med skor och medeldistans är dessutom i kortaste laget, så på grund av det läggs hon ner lite i rankingen.
 
Ranking V75-1: 5-11-8-2-9-4-10-6-12-7-1
 
V75-3
En ovanligt svårlöst gulddivision där jag tippar Royal Fighter på klass. Hästen har fått två lopp i kroppen och om Jennifer Tillman laddar tror jag hon sitter i ledning eller rygg ledaren efter första sväng. Oavsett vilken av de positonerna hon sitter så ska det sedan vara bra segerchans.
 
Dreams Take Time gör alltid bra lopp och är van att gå med skor. Han kan öppna fint och sitter långt fram i fältet direkt, så utan strul under vägen ska han segerstrida.
 
On Hold hade fått omlagd träning inför comebacken och var då väldigt positiv. Han öppnade oväntat rappt och segrade även i fin stil. Han går alltid hela vägen in i mål och trivs med skor.
 
Kadett C.D. stod för en strong insats från dödens med skor näst senast och följde upp det med ny fin prestaion senast. Formen är med andra ord god och från bra läge är han given på kupongen.
 
Ranking V75-3: 8-4-1-3-10-2-6-11-12-5-7-9
 
V75-5
Lumberjack Joe såg stark ut som fastlåst på V75 senast och nu pratas det om helstängt huvudlag och jänkarvagn. Hästen är startsnabb och från bra läge över kort distans känns han riktigt het den här gången.
 
King Sir Kir ser ut som en klasshäst, men han har svikit på sistone och behöver rycka upp sig för att vara någon potentiell spik. Nu ska han utrustas med rycktussar och får en chans till av mig.
 
Usain Colt är startsnabb och oavsett om det blir spets eller ledarryggen så lär han vara med i segerstriden.
 
Crazy Foot Mambo är en häst jag gillar och som utan tvekan är bra nog för att överraska. Läget är kanske lite väl långt ut bakom vingen, men med minsta klaff tror jag han slutar i striden.
 
Ranking V75-5: 3-10-1-6-2-11-9-7-5-8-4-12
 
Systemet
Avd1: B 5,11,8 C 2,9,4
Avd2: B 1 Thaitec (6,3)
Avd3: B 8,4,1,3 C 10,2,6
Avd4: A 1,6 B 10,2 C 4,15
Avd5: B 3,10,1,6,2 C 11,9
Avd6: A 9,2 B 1,4 C 6,3,7
Avd7: 3 Ni Talar Bra Latin (1,11)
 
Krav
Minst 1 A-häst - Max 1 C-häst
eller
Minst 2 A-hästar
eller
Max 0 C-hästar
 
1.764 kronor - 3.528 rader