Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Dennis Engelbo:
"Tack för allt, Simon!"

Foto: MIKAEL ROSENQUIST / TR BILD
Tack för allt, Simon! Foto: MIKAEL ROSENQUIST / TR BILD
Publicerad:

Detta är en kommenterande text. Skribenten svarar för analys och ställningstagande i texten.

Jag måste säga att det är få gånger jag varit på travbanorna som jag upplevt så genuina och starka applåder som under Halmstadtravets tävlingar under Sprintermästartorsdagen.

Förklaringen stavades Simon.

Det 16-åriga fullblodet gav ett fantastiskt intryck då han såg till så att två lösa hästar smidigt och snabbt blev infångade – istället för att riskera att skada sig själva och andra genom att skena runt banan.

Publiken på Halmstadtravet gav rungande applåder – de överlägset högsta på hela travdagen. Det fick till och med Francesco Zets seger i Sprintermästaren att i det närmaste blekna.

Under lördagen kom Simon själv att skadas i samband med sitt arbete. Simon skyggade till för de vita banmarkeringarna då han skulle fånga in en skenande häst – hoppade över banmarkeringen – och landade så illa att han blev blixthalt.

Den fantastiska initiativet med Hästambulans på våra större tävlingsdagar kom till användning – och Simon transporterades till djursjukhus i Skara.

Där konstaterades det att skadan i bogen var så allvarlig att det enda rätta gentemot hästen var att låta honom somna in.

Det blev en kort sejour för Simon inom svenska travsportens sfär. Men som han har berört – och som han har gett avtryck.

Simon. Travet saknar dig. Och låt aldrig dina år i travets tjänst glömmas bort. Åren i USA, men också de tävlingsdagar du arbetade i Sverige.

Nu hoppas jag att du för evigt kommer få äta färskt, härligt gräs. Och nog kommer samtliga uppe i himmelen bli blixtkära i dig, med din fantastiska och karismatiska färg och utstrålning. Tack Simon!

Och mina tankar går givetvis till ägare Camilla Olsson.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.