Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Jens Sjödén:
"Statistikbloggen V86"

Publicerad:

Detta är en kommenterande text. Skribenten svarar för analys och ställningstagande i texten.

7 418 430 kronor gick vidare från fjolårets sista omgång, där det inte blev utdelning på sex rätt. Om omsättningen håller sig under 21,2 miljoner, och det blir utdelning i alla vinstgrupper, så kommer spelarna slippa spelavdrag idag.
Det är dock mindre troligt: Fjolårets motsvarande omgång omsatte 31,1 miljoner. Det var jackpot även då, och så var Tillsammans nytt för V86.
Det kommer under hela året att bli svårt att matcha 2017:s omsättningssiffror. Tillsammans boostade dessa rejält, och fastän effekten hållit i sig, så ökar det inte längre. Några tror att det var X-presskonceptet som orsakade omsättningsökningen 2017, fastän detta har funnits i flera år och i själva verket kostar rejält.


V86-1: Autostart, medeldistans, sjuhästarslopp

Sex sådana här V86-lopp har avgjorts på Jägersro. Fyra av dem har vunnits från ledningen och spetshästen är favorit att vinna igen. 3 Amour du Coglais har bättre chans än spelprocent om han når den åtråvärda positionen. Och de gör han nog, då 4 Dragster sannolikt galopperar om han laddas. Den senare är ändå andrahandsfavorit att nå ledningen och därmed första motbud.


V86-2: Ett tillägg, medeldistans, fyraåriga

Orutinerade unghästar och voltstart – det räcker nästan som motivering för att utse detta till ”skrällopp”. Några förefaller chanslösa, men efter några omstarter vet man aldrig vad som kan hända… Fältet är litet och jag helgarderar!


V86-3: Autostart, lång distans

17 lopp över 2640a har avgjorts på Jägersro. Samtliga vinnare har återfunnits på övre rankinghalvan (1-6). 15 av dem har rankats 1-4. Förutsättningarna är skrällhämmande och loppet är dessutom ojämnt. Loppet garderas, men inte med alla då vissa bör vara ”chanslösa”.


V86-4: Autostart, kort distans, låg klass. Struken: 11

Spår 9 är överlägset sämst i sådana här lopp. Det är hopplöst för kuskarna att ge sina hästar vettiga lopp därifrån. För oss spelare är det viktigt att ta hänsyn till att spåret också är det mest överspelade.
”Nian” är i princip aldrig ett gott spelobjekt. Det tycker jag inte heller att favoriten 9 Sigel Garline är.
Spår 4 är faktiskt allra bäst när det bara är tio startande som här. Det underskattas dessutom av spelarna. Det är givet att tippa andrahandaren 4 Divine.


V86-5: Autostart, kort distans, niohästarslopp

13 sådana här lopp har avgjorts på Jägersro och ”bara” sex av dem har vunnits från ledningen, som är mindre fördelaktig över aktuell distans.
Inget lopp har vunnits från spår 3, men nu är det dags tror de flesta. 3 Darling Hornline blir förvånande stor favorit. Visst är hon bra, men det är ingen segerstaplare precis. En seger och fem andrapris ifjol. Jag tycker 5 Silver Annie varit över förväntan bra i flera starter den senaste tiden och streckar direkt till 19 procent.


V86-6: Autostart, medeldistans, låg klass

11 Jaguar Hill 42 procent!? Det måste vara för att Örjan tippat sig själv. Så stor kan chansen knappast vara i ett öppet lopp där han står dåligt till. Några är ”chanslösa”, men loppet är givet som en av omgångens skrällgenererare.


V86-7: Autostart, medeldistans, fyraåriga i låg klass. Struken: 8

5 Le Vicomte tar ledningen, kommer från formstall och loppet går på Jägersro. Chansen är uppenbart bättre än spelprocenten (29) säger. Jag spikar!


V86-8: Autostart, lång distans, mellanklass

Fjolåret avslutades med att omgångens största favorit segrade sex gånger i rad. Jag tror att 2018 inleds på samma vis. 4 Qahar QC har stabiliserat sig, fick ett bra spår och är mycket bättre än de han möter. Förlustrisken är ungefär densamma som galopprisken, men han kan ju även vinna med galopp som senast. Nuvarande spelprocent 71 är rimlig.
 

Mitt spel

3 Amour du Coglais
Alla
6, 5, 2, 3, 7, 4, 1, 9
4, 9, 7, 10, 2, 5
5, 3
11, 5, 3, 8, 12, 2, 6, 9, 10
5 Le Vicomte
4 Qahar QC
2 160 kronor

Ovanstående kommer att utgöra grunden för mitt Tillsammans-system, som är större. Vilka hästar som läggs till går att följa på sajten. Jag satte åttan första veckan ifjol och historien brukar ju kunna upprepa sig, hoppas!
Jag önskar alla en god fortsättning och lycka till med spelbesluten!

 

ANNONS


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

Andra läser också

    ANNONS