Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Mattias Holmgren:
"De går till final – och han vinner!"

Publicerad:

Detta är en kommenterande text. Skribenten svarar för analys och ställningstagande i texten.

Seedning och spårlottningar har alltid fascinerat mig. I synnerhet när det kommer till Elitloppet. Några jublar, hos någon går luften ur nästan per omgående och spekulationerna om vilka som tar sig vidare är i full gång. Stefan Melander kommer förmodligen att le hela veckan efter att båda hans hästar lottats till spår två. För Daniel Redén blev det blandad kompott och Readly Express kommer inte att få någonting gratis.

I det första heatet kommer det att gå undan rejält från start. Disco Volante, Double Exposure, Next Direction och Uza Josselyn kan alla lägga iväg ordentligt den första biten, men alla är förmodligen intresserade av en och samma sak. Ryggen på Readly Express. I min spåkula sitter Readly Express i ledningen efter en bit med Disco Volante i rygg. Makethemark får tredje invändigt och Uza Josselyn får syna dödens med Next Direction i andra utvändigt och Double Exposure där bakom. Sorbet och Looking Superb är de hästar som hamnar längst bak.

Readly Express vinner försöket följt av Double Exposure som tvåa, Disco Volante som trea och Makethemark som fyra.

Det andra heatet blev något tuffare. Jos Verbeeck har en lurig uppgift från innerspåret bakom Aubrion du Gers. Day Or Night In är den troliga ledaren, men det är lika troligt att Propulsion får överta kommandot tidigt. Aubrion du Gers hamnar som bäst i tredje invändigt inledningsvis, men Jos Verbeeck hittar förmodligen ut på ett eller annat sätt. Han har ju en förmåga att göra just det. Både Heavy Sound och Dijon var två troliga finalister inför spårlottningen, men kommer att behöva flax från bricka sju och åtta. Milligan's School, Bahia Quesnot och Milliondollarrhyme får det tufft att avancera till final i det här sällskapet.

Hur det går? Propulsion defilerar hem försöket före Day Or Night In, Heavy Sound och Aubrion du Gers.

Min slutvinnare? Det är Propulsions år i år.

ANNONS

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.