Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Mattias Holmgren:
"En personlig favorit – helt unik i sitt slag"

Publicerad:

Detta är en kommenterande text. Skribenten svarar för analys och ställningstagande i texten.

Vissa hästar etsar sig fast i hjärnkontoret vid första anblicken. En sådan var Aubrion du Gers. Nyheten att han förolyckats under tisdagsmorgonen mötte mig som en smärre chock och gav mig en vemodskänsla. Tankarna går självklart också till stallkamraten Cyrano du Pont som fick sätta livet till i samma incident.

Förutom att Aubrion du Gers var en gudabenånad tävlingsindivid med en vinnarskalle utom denna värld hade han också en utstrålning helt i min smak. Han lunkade i avslappnad stil och såg alltid ut att trivas med livet. Kort och gott, en stor personlig favorit.

Han kom till Sverige och Elitloppet och tillsammans med Jos Verbeeck bjöd de på en utstrålning få kan mäta sig med. Många (alla?) hade nog hoppats på ett nytt Sverigebesök av Jean-Michel Bazires superstjärna i Hugo Åbergs Memorial. Nu blir det inte så. Tyvärr.

Över 25 miljoner kronor intjänat. 46 segrar på 73 starter. Aubrion du Gers blev nio år och han var en saga som förtjänade ett finare och mer värdigt slut. Vila i frid!

ANNONS

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.