Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Mattias Holmgren:
"En tydlig fingervisning från Redén och Salmela"

Publicerad:

Detta är en kommenterande text. Skribenten svarar för analys och ställningstagande i texten.

Jon Walter Pedersen och Åbytravet gick bet på Readly Express till Olympiatravet, men jag tycker inte att man ska misströsta allt för mycket med facit i hand. På söndagen blev finalfältets tionde häst klar och arrangören kan kvittera ut med beröm godkänt i betyg. Visst hade det varit kul att se Sorbet mot det här motståndet, men Daniel Redén meddelade under måndagsmorgonen att det blir för tätt matchande med tanke på hur loppet blev kört för Sorbets del i söndags. Högst förståeligt också att Petri Salmela valde att säga tack, men nej tack med Makethemark.

Att både ettan och tvåan i mål från söndagens sista uttagningslopp väljer att tacka nej går inte att se som något annat än en tydlig fingervisning. Det måste vara längre tid mellan den sista uttagningen och finalen för att de aktuella hästarna ska få en ärlig chans att vara med. Här måste det till en ändring till nästa år. Två veckor från sista försöket till finalen kan knappast vara för mycket begärt?

* Olympiafältet har en del godbitar och får ses som gediget rakt igenom. Även om Propulsion troligtvis är huvudet högre än övriga och att dramatiken därmed troligtvis uteblir finns det en del spännande kort med i övrigt.

* Bahia Quesnot och Junior Guelpa har gjort det bra hemma i Frankrike med andraplatsen i Prix de Belgique och tredjeplatsen i Grand Criterium de Vitesse som årets två främsta meriter. Hon gör en högintressant debut i Sverige. Även Coach Franbleu kommer med formen på topp från Frankrike.

* Cokstile hyllas hemma i Norge och det blir spännande att se vad fjolårets elitloppsdeltagare kan prestera i år.

* Segermaskinen Atupem fortsätter att stapla segrar och gör sitt andra besök i Sverige i och med starten i Olympiatravet. En av fältets mest intressanta hästar på sikt, enligt mig.

* Robert Bergh håller egenägde Muscle Hustle högt, mycket högt. Visst är det lite extra kul att hemmabanan har ett starkt kort med i loppet och att det tisslas och tasslas om Elitloppet. Men för en biljett dit behöver Muscle Hustle upp åtminstone en nivå.

* Handsome Brad fick sista biljetten, till slut. Detta efter sin starka insats som tvåa på Solvalla senast. En häst på uppåtgående som vuxit in i högsta klassen på allvar.

* Milligan's School, Day Or Night In och Cyber Lane kan de som följer travet relativt hyfsat både utan och innan. Den sistnämnde bör vara högaktuell för Elitloppet och då krävs en toppinsats i Olympiatravet.

Min vinnare? Propulsion. Förmodligen på nytt löpningsrekord.

ANNONS

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.