Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Mattias Holmgren:
"Finns det någon häst som är mer värd en seger?"

Publicerad:

Detta är en kommenterande text. Skribenten svarar för analys och ställningstagande i texten.

En "lira nästa gång-are" är ett välkänt uttryck inom travet. Vissa hästar etsar sig mer fast på den punkten än andra. En typisk sådan är Reijo Liljendahls Nadal Broline som på nytt fick nöja sig med andrapriset. Jag pratade kort med Reijo Liljendahl efter målgång och jag hörde hans intervju i TV. En del svordomar och ett ansiktsuttryck som visade: "Fan, inte hedersam förlust till..."

I våras fick Nadal Broline en av de 16 platserna till Elitloppet. En stark insats i försöket och en pilsnabb avslutning till tredjepriset i finalen gjorde honom till en stjärna på allvar. Men faktum är att han inte vunnit lopp sedan i mitten av maj i och med segern i Algot Scotts Minne på Åbytravet. Den triumfen som gav honom elitloppsbiljetten.

Hur resultatraden ser ut efter det? Ett axplock visar andraplatsen i Årjängs Stora Sprinterlopp på 1.09,3 bakom Propulsion. Sedan en tredjeplats i Frances Bulwarks Lopp bakom Heavy Sound och Makethemark. Senast på nytt en andraplats efter en fantomspurt på Örebrotravet. Och så tvåa idag igen... Ni förstår själva. Nadal Broline är minst sagt värd en seger. 

Finns det någon häst som är mer värd en seger i dagsläget? Jag kan i alla fall inte komma på någon. Om någon typ av rättvisa finns vinner han gulddivisionsfinalen om två veckor.

ANNONS

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.