Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Mattias Holmgren:
"Häftig fortsättning på en fantastisk resa"

Publicerad:

Detta är en kommenterande text. Skribenten svarar för analys och ställningstagande i texten.

Storstallen i all ära, men det är något visst när det kommer fram en mindre amatör och utmanar fullblodsproffsen. Ett typexempel är Bergsåkersamatören Ola Åsebö med sin häst Hard Times.

Som okända för många blev ekipaget kända över en dag. Detta efter segern i Norska Kriteriet ifjol. Faktum är att Hard Times inför uttagningen till det norska storloppet då endast hade drygt 50.000 kronor på kontot. Sedan var han hastigt och lustigt miljonär.

Under 2018 har prestationerna varit bra, men framgångarna i de större loppen har uteblivit – fram till lördagen 24 november när fyraåringen från rygg på ledaren grejade segern i Solvalla Grand Prix. Ytterligare en halv miljon in på kontot i ett huj.

I ett stall med ett dussin hästar är Hard Times den stora stjärnan och Ola Åsebö har siktet inställt på nya utmaningar. Efter segern på Solvalla avslöjade han sina tankar om Frankrike och Vincennes och det primära målet Criterium Continental. Den häftiga resan fortsätter.

I Eskilstuna för två veckor sedan var Nadal Broline tapper tvåa, på nytt. Elitloppstrean, som inte vunnit lopp sedan i mitten av maj, har vuxit fram till någon form av "evig-nästagångare". Under lördagen var han en vinnare igen när han spårade runt om i gulddivisionsfinalen. Vissa hästar är mer värda en seger än andra. Nadal Broline stod länge högst upp på den listan.

ANNONS

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.