Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Mattias Holmgren:
"Malmrot, ring Melander!"

Publicerad:

Detta är en kommenterande text. Skribenten svarar för analys och ställningstagande i texten.

Stefan Melander som kusk på V75. Då är det bara att ställa in poletterna. Det senaste året har "Tarzan" kört tre lopp inom rikstoton och gått segrande ur två. De två tidigare uppsittningarna har varit bakom självaste Nuncio – och så dagens seger med Volstead som vann på 1.10,0a/1609 meter från dödens. På Örebros inte allt för snabba bana, dessutom.

Dante Boko vann det här loppet från spår sju bakom bilen ifjol. Precis som Volstead gjorde i år. Dante Boko vann på segertiden 1.10,0a/1609 meter. Precis som Volstead gjorde i år. Dante Boko fick en rosa biljett ett par dagar efter målgång och det känns väl helt givet att även Volstead ska premieras på samma sätt... Jag gissar att Solvallas sportchef Anders Malmrot knappar fram Melanders nummer i veckan.

Volstead fanns med i Elitloppet redan 2016 där han missade avancemang. 2017 hade han lekstuga i både försök och final av Sweden Cup. Blir det Elitloppet för Volstead även i år – då hoppas jag att Stefan Melander kör själv. Det vore ruggigt.

På förhand var dagens sportsliga höjdpunkt Orebro Intn'l över tre varv och trippla volter. Jag har tidigare skrivit om min förkärlek till den här typen av lopp och den blev knappast mindre efter lördagens upplaga. Christoffer Eriksson la upp loppet bäst med Håkan K Perssons Just Wait And See och resultatet blev en till sist överlägsen viktoria från rygg på ledaren. Tilläggshästarna kom snett på det och var chanslösa att blanda sig i segerstriden, även om Call Me Keeper avslutade plusbetonat till andrapriset.

Ett par veckor kvar till Elitloppshelgen och, när vi ändå pratar stayerlopp, Harper Hanovers lopp. Loppet, som kryddat förstapriset till 900.000 kronor, har alla möjligheter att bli något extra. Min förhoppning är att Bird Parker finns med från dubbla tillägg och bjuder på gåshud. Precis som han gjorde för två år sedan.

ANNONS

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.