Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Mattias Holmgren:
"Vem som vinner Pd'A? Jag lämnade klart för ett halvår sen..."

Publicerad:

Detta är en kommenterande text. Skribenten svarar för analys och ställningstagande i texten.

Det stora slaget på Vincennes närmar sig. Om en vecka blir startlistan till årets Prix d'Amérique definitiv. Hemmahoppet Bold Eagle jagar sin tredje raka seger i loppet, men det kommer knappast bli någon walk in the park den här gången. Hans fyra raka andraplatser bekymrar, men samtidigt kan man iskallt räkna med att Sébastien Guarato har något ytterligare ess i rockärmen att spela ut. Bird Parker har imponerat med två skrällsegrar i B-loppen. Går han på knock även nu? Och vad kan egentligen fjolårstvåan Belina Josselyn?

Svensklaget ser vassare ut än på länge. Daniel Redén fick med en fyrling i fjolårets lopp där Lionel var mest framträdande med sin tredjeplats. Känslan är att det förra vintermeetinget lämnade en hel del lärdomar till Redéns stall och han har också berättat att hästarna känns än mer i ordning den här vändan. Det går knappast att säga något annat efter Propulsions bländande intryck i Prix de Bourgogne. Han kommer med all sannolikhet finnas med på målfotot.

Prix d'Amérique i år känns öppet, mer öppet än på länge. Jag har dock min vinnare klar för mig och har haft det sedan ett halvår tillbaka. Jag skrev följande i Travronden den 21 juli inför Readly Express start på Axevalla. En start som för övrigt var hästens första start i gulddivisionen någonsin: "Sporsligt då? På lördagen debuterar Timo Nurmos undantagshäst Readly Express i gulddivisionen. Femåringen har gjort i stort sett allting rätt på tävlingsbanan hittills under karriären och årsdebuten i Rättvik vittnar om att även 2017 kommer att bli ett kanonår. Han är obesegrad över lång distans och det är högst troligt att den sviten lever vidare efter helgen. Timo Nurmos har tidigare deklarerat att han siktar på Jubileumspokalen på Solvalla om en månad och att målet sedan är Frankrike i vinter. 2014 var senast det blev svensk seger i Prix d'Amérique. 2018 är det dags igen!"

Readly Express och Björn Goop är alltså mitt segerbud - och jag känner ingen större anledning att byta ut det kortet efter insatserna i Prix Tenor de Baune och Prix de Belgique.

ANNONS

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.