Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Mattias Holmgren:
"Vilken feststämning!"

Publicerad:

Detta är en kommenterande text. Skribenten svarar för analys och ställningstagande i texten.

Det klagas ofta på vikande publiksiffror travet, men lördagens omgång i Gävle gav verkligen mersmak och den lovar mer inför sommarens alla travfester. Självklart var lördagen en höjdpunkt sportsligt, men jag tänker främst arrangemansmässigt. De som väljer att inte se trav på plats den här årstiden missar något kan jag lova.

Bland hästarna fortsätter Global Unprotected att imponera. Femte raka segern – hur långt ska Magnus Jakobssons nya löfte gå egentligen? Efteråt pratade Magnus Jakobsson mycket gott om sin häst och om att det var en av de mest talangfulla han fått fram. Lägg namnet på minnet. Heavy Sound fullkomligt exploderade dryga halvvarvet kvar i Prins Daniels lopp och Daniel Redén kunde inkassera ytterligare en storseger. Att Kenneth Haugstad får fortsätta köra sin guldklimp trots regibytet tycker jag gör det extra häftigt. Disco Volante sprang också ruskigt fort på 1.09,9a/1640 meter och är nu uppe i silverdivisionen. Där lär det bära hela vägen till guld, var så säkra.

Stämningen var som sagt på topp. Både på publikplats där 5152 personer tampades om ytorna, men också bland de aktiva. På stallbacken slets skötare, tränare, ägare och kuskar mellan hopp och förtvivlan i vanlig ordning. Samtidigt som de sken ikapp med solen och många av hemmatränarna bjöd sina hästägare på både det ena och det andra. Det här var verkligen en perfekt förfest inför vad som komma skall på Solvalla nästa helg. Må vädret hålla i sig till dess!

ANNONS

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.