Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Patrick Sjöö:
"Märkligt att ge ägaren straffet"

Publicerad:

Detta är en kommenterande text. Skribenten svarar för analys och ställningstagande i texten.

Fabrice Souloy får alltså 15 000 euro i böter och blir avstängd under ett år efter att ha dopat hästen Lover Face med kobolt. Han får under tiden inte heller beträda en travbana.

Det blev knappt något straff med andra ord.

15 000 euro i böter är nog inga problem och då svågern tar över träningsansvaret på papperet så är även det löst. Att Souloy fått beträdelseförbud är inte heller något större problem då han inte kör själv. Värma och sela på hästarna finns det personal till.

I stället får 69-årige ägaren till Lover Face, Bengt Olsson, ta smällen. Hans häst får startförbud under ett år. Bengt fick inte heller chans att yttra sig då det rekommenderade brevet från franska travförbundet hamnade i en brevlåda i en annan del av Sverige. Var det ST som uppgivit fel adress till det franska förbundet?

Olsson kan inte ta några vägar runt domen som Souloy kan.

Hästarna som åkte dit i Sverige och Norge blev avstängda tills de visade upp ett negativt C-prov. Detta är bu gjort och spärrarna har hävts. Det känns betydligt bättre än att straffa en oskyldig hästägare hårt.

Franska förbundets dom går inte att överklaga.

ANNONS


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.