Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Rickard Hansson:
"Jinders Travhörna är det bästa jag har sett på länge"

Foto: TR BILD
Bilden är en skärmdump från sändningen. Foto: TR BILD

Jinders Travhörna.
Ett ATG-jippo som inte vänder sig till mig.
Ändå kunde jag inte sluta titta.

Publicerad:

Detta är en kommenterande text. Skribenten svarar för analys och ställningstagande i texten.

Helstängt huvudlag, jänkarvagnar, lätta boots…25 olika experter i diverse sändningar som grottar ned sig i detaljer som 99,98 % av befolkningen inte förstår ett dugg av. Så ska det dock vara i, framför allt, ATG-Live. Det är viktigt att nörda, utbilda på djupet och ge de mest intresserade det som efterfrågas.

I dessa coronatider matades det ut olika sändningar av Kanal 75 (och Travronden också för den delen!) där en av dem kallades för Jinders Travhörna. Artisten Little Jinder, som i julas upptäckte travsporten när hon besökte Solvalla tillsammans med sin morbror. 

Jaha, ett nytt värdelöst jippo där travet tramsas sönder?
På tåget på väg hem från Stockholm har jag scrollat igenom mina flöden då man lätt hamnar på efterkälken en sådan här helg.
Jag fastnade vid Jinders Travhörna. Sändningen innehåller förvisso mycket flams och trams – eller…förvisso? Är inte det poängen? 

Sändningen visades på ATG.se och Youtube. Tittarsiffrorna har jag ingen aning om. Bland mina likasinnade har knappast något sett sändningen (vilket inte heller är målgruppen). 
Jag tittade igenom stora stycken av den och kan bara konstatera att det var ett suveränt grepp från början till slut.

Tonaliteten var precis klockren. Udda inslag som dock var relevanta för den tilltänkta målgruppen.
Little Jinders (o)kunskap var äkta, träffsäker och intressant. Så som hon pratade om tävlingarna, V75 och Elitloppet – ja, det är väl så nybörjare pratar?
Sidekick Julia Björklund = klippt och skuren för det formatet.
Såvitt jag förstår är det ATG:s Commercial PR Manager, Martina Olsson, som kom med idén och var med och genomförde den. 
Till och med vinjetten var upplyftande.

Dessutom fick Jinder sju rätt på sitt andelssystem, visserligen en bisak i sammanhanget men kanske var det också nyttigt för andelsköpare att bli medvetna om att V75 inte bara är miljoner, man kan ”vinna” futtiga småkronor också.

ATG är väldigt duktiga på att berätta om så kallade succéer. Spel på ridsport är ett exempel, som omsätter jordnötter men som ändå ses som en succé.
Något betyg har man, mig veterligen, inte satt på sig själva efter det här tilltaget.
Jag kan göra det åt er: Succé. Fem av fem. 

Nörda ännu mer i ”våra” sändningar och gör fler sådana här för att locka nya kunder. 
Ärligt talat – för omväxlingens skull så väljer jag nog bort Per Skoglund, Peter Andersson, Sandra Mårtensson & co för Jinders Travhörna då och då om möjligheten finns. 

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.