Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Rickard Hansson:
"Komprimera och showa – då når Åby Arena sin potential!"

Publicerad:

Detta är en kommenterande text. Skribenten svarar för analys och ställningstagande i texten.

Kall premiär i lagerlokalen.
Potential finns i massor.
Travtränarna oroliga?

Då man knappt kan räkna auktionerna i Stockholm (med omnejd) som auktioner vid en travbana (tältet på grustaget vid Solvalla till trots) var det lite spännande med Åbys nysatsning. Eller rättare sagt: Emmelie Arnengs filial från Wenngarn.

Man kan säga att premiären blandade och gav lite. Priserna var förstås skrämmande låga överlag. Är det för sent på säsongen? Måhända, men är tränarna så rädda för att inte få sålt framöver då? Det överraskar mig att det inte blev fler spontanköp när det närmast rådde begravningsstämning bitvis...
Lite ”under radarn-feeling” över auktionen. Tråkigt för uppfödare, tråkigt för travsporten i stort.

Själva arrangemanget är rejält. Det är också lite av svagheten. (Mäss)hallen är så stor att den nästan blir FÖR stor. Rätt in i en ”lagerlokal” skapade osäkerhet snarare än vardagsrumskänsla.
Men: Fördelen med boxarna inomhus, närhet till restaurang, hotell, föreläsningssalar, praktiska utrymmen och dylikt är svårslaget. Skaldjursplateau på borden höjer ju stämningen och påminner gästerna om den geografiska positionen, snyggt!

När man har komprimerat ytorna, finslipat en del detaljer, så kommer det att bli bra. Premiären led av en hel del barnsjukdomar.
Något behöver också hända före auktionen. Knappt ett bud första tio numren. Skapa lite drag, skapa något som syns och hörs och få folk lite avslappnade.
Nog för att Johan Lindberg är påläst och stabil – ett uppsnack med honom (eller någon annan med motsvarande kunskap eller rutin) ökar dock inte köpviljan med 300 procent. Det behöver hända lite mer!
Skriv första utrop 17.00 – då är folk här 17.30. Kör show 17.30-18.15 och sen är det stämning vill jag lova, eller åtminstone tro.

Så: Lite show, lite komprimerat, lite mer rutin.
Då kan Åby Arena nå sin fulla potential – även för hästauktioner.

ANNONS


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS