Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Rickard Hansson:
"Svante Båths utskällning"

Foto: Privat
Vännen som skrek från Svante Båths telefon... Foto: Privat

Utskälld blir jag ofta.
Sällan av Svante Båth.
I går fick jag mig en ordentlig hårtork – åtminstone från hans nummer…

Publicerad:

Detta är en kommenterande text. Skribenten svarar för analys och ställningstagande i texten.

Det händer att aktiva, eller andra personer i sfären ringer upp och är så aggressiva i tonen att man nästan känner ljudvågorna på 50 mils avstånd. Betydligt oftare än vad nog många tror (för det är ju gärna mediernas fel…), åtminstone i min telefon. Rätt tröttsamt så klart. Inte kritiken i sig naturligtvis men när det över huvud taget inte går att resonera. 

I går kväll satt jag och följde Halmstads tävlingar med Sprintermästaren när ett bekant nummer dyker upp på skärmen. Visst är det Svante Båth? Jo, men det är det, finns ju en anledning till att jag inte har det inlagt – jag kan ju det i huvudet. Ändå: Man är bara nästan helt säker, mitt huvud slår ju också slint ibland… Nåväl, Svante klockan 20 en torsdag. Nu vill han något.

”Rickard.”
Svaret är öronbedövande:
”Vad i helvete har du skrivit för jävla skitartikel om mig nu!?”
Snurrar en sekund i skallen. Vad fan? Jag har över huvud inte skrivit något om Svante på slutet? Nästa sekund: Det är ju inte ens Svante i luren. Så vem är det!?
”Vem pratar jag med?”

Min gode vän Jonas visade det sig – och han ställde mig fullständigt offside på roligt sätt. 
Svante befann sig tydligen i mina domäner, hade dessutom trillat in på mitt stammisställe AnJo och vännen som är med och driver stället har, tillsammans med Svante, kokat ihop en plan för att ställa mig offside och ja…

Det lyckades, kan jag säga.
Ryktas om en recension på restaurangen i Svantes blogg (på sin hemsida), min objektivitet kan ju ifrågasättas, så invänta hans ord…
(För protokollets skull: Svante skulle aldrig ringa och vråla, förmodligen därför jag blev än mer offside.)

ANNONS

Ämnen i artikelnTaggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.