Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Travresenärerna:
"Midsommarfirande på amerikanska"

Av: Travresenärerna
Publicerad:

Detta är en kommenterande text. Skribenten svarar för analys och ställningstagande i texten.

Hello Sweden!
Nu har både människor och hästar börjat känna sig hemmastadda efter nästan 2 veckor i USA.
Den största förändringen vi haft är värmen och dess luftfuktighet, det har tagit oss ett bra tag att vänja kroppen. Skulle kunna gissa på att vi i snitt har haft +28 grader varje dag, men de verkar som Malin och jag (Viktor) är mer tagna av värmen än hästarna.
Vi börjar dagarna tidigt med att Magic Tonight och D'One går ut i hagen innan värmen blir allt för jobbig. Allt för att kunna ha hästarna ute så länge som möjligt. Boxarna är utrustade med varsin stor fläkt där ”Magic” och ”Divan” (som de kallas till vardags) kan stå och svalka sig.
Det verkar som att Magic och Divan fattade rejält tycke för varandra under resan och nu har vi nästan svårt att skilja dem åt. Love is in the air! Kanske blir det första partnern i aveln för Divan när den dagen kommer?! Hade hästarna fått välja själva skulle det nog vara så iallafall. Senaste nytt är att vi fått våra nya långvagnar så att vi även kunnat jogga hästarna på träningsbanan som finns. Det märktes att de tyckte det var kul att komma ut och springa för vagn igen, vilka glada och fantastiska hästar vi har! Vi hoppas vi får visa USA hur jäkla bra vi är också, längtar!!
Under den gångna veckan har ni alla säkerligen firat en härlig midsommar, även vi försökte få till en bra kväll! Tyvärr blev vi utan sill vilket Malin tyckte var synd. Vi bjöd Amerikanarna på en klassisk svensk jordgubbstårta, nubbe och några snapsvisor! Det enda som saknades förutom våra nära och kära såklart, var midsommarstången och kransarna, otroligt svårt att hitta vilda blommor här över.
Vilken kulturchock, vi var på bio under lördagen och såg filmen Spy. Tror aldrig jag ätit så mycket popcorn och druckit så mycket Coca-Cola i mitt liv, portionerna är gigantiska! Tur vi inte valde att äta pizza, nuggets eller cheese-sticks som också erbjöds. Filmen däremot var kanon kul, rekommenderas starkt.
Nu så, den här veckan kommer innebära mer provtagning, provbetäckning för Magic och ännu mera träning för hästarna. Under tisdagen kommer vi åka till Amish country och det kan väl inte vara annat än spännande att se deras liv och kultur?!

Vi önskar er alla hemma i Sverige ett försenat Glad Midsommar och trevlig fortsättning så hoppas vi att ni fortsätter följa vår resa och heja på oss hemifrån!

Hälsningar TravresenärernaHagvistelse i arla morgonstund för de två fyrbenteresenärerna, innan det blir för varmt mitt på dagen.

Fina fölungar på Rigbie Farm.

ANNONS

  • Travresenärerna

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.