Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
Insändare i Travronden

Så skriver du insändare i Travronden

Travronden publicerar regelbundet insändare digitalt på travronden.se/insant. Ett urval av texterna publiceras i papperstidningen Travronden Sport som ges ut på onsdagar.

Insändare kan vara både vara längre och kortare – alltifrån ett par meningar till tusentals tecken. Huvudinsändaren är i normala fall begränsad till maximalt 3500 tecken (inkl blanksteg). Längre texter kan publiceras digitalt, men tänk på att träffsäkra insändare med läsvärda rubriker ofta väcker större intresse.

Nedan läser du vilka regler och riktlinjer som gäller för insändare i Travronden. Texterna skickas till insandare@travronden.se och bilder bifogas som jpg-filer. Enligt ett redaktionellt utgivarbeslut kan texterna på Travronden.se inte kommenteras. Däremot kan du skriva repliker på andra insändare och skicka till redaktionen för ev. publicering.

Riktlinjer för insändare i Travronden:

• Vi vill att din insändare ska vara aktuell och handla om travsport och/eller spel på trav.

• Vi vill att insändare ska vara undertecknade med ett namn. Endast i särskilda undantagsfall införs texter med pseudonym.

• Vi vill att du följer allmänna språkregler, visar respekt samt använder en god ton i vad du skriver.

• Insändare får inte innehålla förtal, personliga angrepp eller förolämpningar, hets mot folkgrupp, sexistiska yttranden eller andra trakasserier, olovliga våldsskildringar eller pornografi, uppmaningar till brott mot gällande regelverk eller utgöra annan brottslig verksamhet, olovligt bruk av upphovsrättsligt skyddat material, svordomar eller obscena ord, kommersiella budskap eller reklam.

• Skriv gärna kort och koncist. 2500 tecken är en god riktlinje. Sträva också efter att ha en tydlig poäng med ditt inlägg.

• Texten kan komma att publiceras på alla våra plattformar, alltså i papperstidningen, på sajten och i sociala medier. Endast inlägg som är 3500 tecken kan bli aktuella för publicering i papperstidningen.

• Vi förbehåller oss rätten att göra ett urval samt att korta och redigera insänt material och sätta en rubrik. Varför en insändare införs, eller inte, anges inte. Svar på insändare publiceras efter godkännande av våra redaktörer. Om vi har några frågor kontaktar vi dig på angivna kontaktuppgifter.

• Våra insändare går ej att kommentera på Travronden enligt beslut från ansvarig utgivare, men det är förstås fritt fram sprida vad vi publicerat i sociala medier.

• Någon ekonomisk ersättning för insändare utgår inte.