Lägg V75 tidigare

Har tagit del av att alla är så förvånade över att besöken på landets travbanor, i samband med V75, har minskat. Det kan inte vara särskilt svårt att räkna ut varför.
Hur många tycker att det är kul att gå till en travbana en mörk och kall lördagskväll när det går bra att sitta hemma och se det hela i en skön fåtölj framför tv:n och sedan fortsätta kvällen i goda vänners lag?
Tänk tanken att gå på travet mitt på dagen medan solen skiner och vädret är bra. Att se det på plats och spela för att sedan gå eller åka hem till familjen och ha en trevlig lördagkväll.
Den sena tiden som travet börjar har i varje fall botat mig från att gå på trav en lördag.
Det kommer snart att vara heltomt på alla travbanor – de intresserade sitter hemma i soffan och spelar och tittar.
Den utvecklingen har bara börjat och det är bara spelet som det handlar om. Sedan kan de styrande leka med sin Vinnie hur mycket de vill, det verkar ju som om de tycker att det är roligt att lägga stora pengar på det eländet.
Låt V75 börja klockan 13.00 så blir inte hela dagen förstörd för de som tycker att det är trevligt att göra något annat med familj eller goda vänner på lördagkvällen.

Detta är insänd text till Travrondens redaktion. Skribenten svarar för fakta, analys och ställningstagande.
26 februari 2017 Lars Kvissberg, Hamra trav

Hur gagnar dessa mediala satsningar sporten?

Jag har under en tid förundrats över den mediala satsning ATG gör, dels på ”nätet” och dels i de direktsända travprogrammen på televisionen.

3 mars Bengt Olson, Umeå

Svar till Ingvar Ohlin

Hej Ingvar!

24 februari Anders Strandberg

Svar till Strappa 71

Tack för responsen! Men jag håller ändå fast vid att V7 är djupt orättvist mot oss småspelare. För många av oss satsar våghalsigt och hoppas varje lördagförmiddag att vi ska bli verkligt rika.

19 februari Ingvar Ohlin

Behöver domarna syntestas?

Det är inte utan att man ifrågasätter om man ska fortsätta att spela på trav när domarna kan vara så inkompetenta och ändå få fortsätta!

17 februari Clemens Råvik

Svar till Ingvar Ohlin

De som har mest att vinna på valet att spela för "endast alla rätt" är de som spelar lite mindre, favoritbetonade system.

14 februari Strappa71

Tankar om Olenklints spelkrönika

Det finns många intressanta tankar i Daniel Olenklints spelkrönika i senaste Travronden. Särskilt viktigt tror jag det är att göra något åt sändningarna under V75-dagarna.

13 februari Ingvar Ohlin

Ta efter Nordamerika

En regel från Nordamerika som är värd att titta på: Stör du en medtävlande flyttas du bakom denna, spelar ingen roll om det är från start eller på upploppet.

11 februari Per Henriksen

Gör om V75 Champions!

Inget ont om V75 Champions, ej heller om Jörgen Westholms bravader i årets upplaga på Åbytravet. En vinnare är alltid en vinnare.

6 februari Hans Karlsson, Per-Åke Granlund

Banorna: Därför skriver vi på marknadsavtalet

För ganska exakt ett år sedan pågick debatten kring avtalet om ljud- och bildrättigheterna som varje travbana äger.

3 februari Jägersro, Romme, Rättvik, Östersund med flera travbanor

Böter

● 30.000 kronor i böter för otillåtna preparat i stallet.

● 40.000 kronor i böter för att ej hållit rakt spår på upploppet i ett travlopp.

30 januari Mats Svanhall

Sidor