Lägg V75 tidigare

Har tagit del av att alla är så förvånade över att besöken på landets travbanor, i samband med V75, har minskat. Det kan inte vara särskilt svårt att räkna ut varför.
Hur många tycker att det är kul att gå till en travbana en mörk och kall lördagskväll när det går bra att sitta hemma och se det hela i en skön fåtölj framför tv:n och sedan fortsätta kvällen i goda vänners lag?
Tänk tanken att gå på travet mitt på dagen medan solen skiner och vädret är bra. Att se det på plats och spela för att sedan gå eller åka hem till familjen och ha en trevlig lördagkväll.
Den sena tiden som travet börjar har i varje fall botat mig från att gå på trav en lördag.
Det kommer snart att vara heltomt på alla travbanor – de intresserade sitter hemma i soffan och spelar och tittar.
Den utvecklingen har bara börjat och det är bara spelet som det handlar om. Sedan kan de styrande leka med sin Vinnie hur mycket de vill, det verkar ju som om de tycker att det är roligt att lägga stora pengar på det eländet.
Låt V75 börja klockan 13.00 så blir inte hela dagen förstörd för de som tycker att det är trevligt att göra något annat med familj eller goda vänner på lördagkvällen.

Detta är insänd text till Travrondens redaktion. Skribenten svarar för fakta, analys och ställningstagande.
26 februari 2017 Lars Kvissberg, Hamra trav

Replik till panelens svar om International Trot

Jag tror att samtliga medlemmar i Travrondens panel (i nummer 42) har missförstått loppet i Yonkers. Det är inte ett VM – utan loppet heter International Trot och det är precis vad det är.

igår 10:49 Bo Jondahl

Uppmärksamma de sulkyartister vi själva har

Jubileumspokalskvällen blev en njutning för alla oss som älskar god travsport. Och vi fick inte bara se god sport, utan trav i världsklass, med förstklassiga djur, satta i toppförfattning av hängiv

16 augusti "Ära de som äras bör"

Hur kan Anna inte unnas en sekund i trav-TV?

Som så många gånger förr slår min fina vän och kollega samtliga stortränare, som gjorde sig mödan, med sin fine Rafiki Fri.

11 juli Klara Dahlgren, Örebro

Vi spelare vill ha V75 14:30 nu

Måste vi travtippare gå ihop och bestämma oss för att ge fasiken i att spela V75 några veckor framöver för att vi ska få tillbaks den humanare starttiden 14:30? Jag tror det är det är det enda som

8 juli Trav

V75 14.30

Om det blir 100 miljoner mindre i omsättning vad spelar det för roll?

5 juli Tc

Travprogram till Norrland – ett stort problem

Sedan början av år 2018 har alla prenumeranter av travprogram bosatta i Norrland noterat att postgången blivit minst sagt opålitlig.

19 juni Ingemar Sterner, Brunflo och Örjan Eriksson, Östersund

Hur skall vi föryngra travpubliken ?

Medelåldern på travpubliken höjs sakta men säkert. Det är ett stort problem. Hur ser det ut om tio år om inte nya satsningar påbörjas omgående?

17 juni Bengt Welén

Öppet brev till ST:s styrelse

Till Svensk Travsports styrelse

13 maj Anne Haglund, leg. veterinär med specialistkompetens i hästens sjukdomar och medlem i Skånska Travsällskapet

Ändra i reglementet nu!

Blir nog svårt att hantera om enskilda banor i framtiden får ta beslut om vilka kuskar ska få tävla där eller inte. Huruvida Svensk Travsport kan och ska döma för förseelser utomlands lämnar jag ti

10 maj Micke Hansson

Ett stort fång rosor till Halmstadtravet

Jag vill ge Halmstadtravet ett stort fång rosor för att de portar djurmisshandlare. Det vi såg i Italien ska inte vara välkommet någonstans. Tyvärr ger jag samtidigt rejält med ris till ST, alla no

8 maj Danne travspelare och djurälskare sedan länge

Sidor