Svar till Quicklund: Krav utan tanke

Quicklund ansvarar för Östersund och försöker helt naturligt att hitta lösningar som är bra för sin hemmabana. Tyvärr så får hans förslag stora konsekvenser för andra banor. Att flytta E3 enligt hans krav är både förhastat och dumt.

E3, som är Sveriges största serie för treåringar är den första stora mönstringen av varje årskulls treåringar. Till våra kval ca två veckor före finalerna har vi 100-140 hästar anmälda tillsammans i de två klasserna, det gäller för såväl korta som långa E3. För att ge så många som möjligt chansen kan helt enkelt inte kvalen tidigareläggas. Treåringarna måste få tid till förberedelse. I Quicklunds förslag kommer kvalen att gå i mitten av maj. Tur att de som planerar travdagarna (ST) tänker mera på djuren än på enskilda arrangemang.

En styrka med E3 är just att flytta runt med kval, finaler och revansch. Det förtjänar att påpekas att E3-banorna står på egna ekonomiska ben. E3 är inte med i sommartravet, E3 får inget extra arrangörsbidrag som flertalet banor i Sommartravet får. Vad vi kan utläsa av Quicklunds förslag ska han ha såväl extra pengar som möjligheten att flytta runt andra banors stora dagar.

E3 ligger bra där det ligger men borde bli en del av sommartravet och då erhålla samma extrapengar.

Fakta om E3

E3 arrangeras på sex banor: Bergsåker, Eskilstuna, Färjestad, Gävle, Romme och Örebro vad gäller försök och finaler. Arrangemangen flyttas runt enligt ett fastlagt schema. En nyhet från och med i år är att en av Revanscherna körs på Kalmar.

Utöver insatser från hästägarna så satsar de deltagande banorna varje år 650 tkr, vilket ger 3,9 milj.

2016 delades 13,4 milj. ut i prispengar.

Tommy Ljunggren,

f.d. Travbanechef GävleborgFotnot: Jan Quicklund, vd på Östersundstravet, vill kommentera Tommy Ljunggrens svar.

– Jag har aldrig varit ute och krävt efter mer pengar, eller någon flytt heller för den delen. Det hela var ett förslag på en journalists fråga kring hur jag såg på tävlingsdagen vi har med Jämtlands Stora Pris. Det är stor skillnad på förslag och krav, enligt mig. Jag förstår att alla förslag har konsekvenser för någon och därför är det viktigt att diskutera och komma fram till någon vettig slutsats. Men än en gång, det hela ska ses som ett förslag, inte ett krav, säger Quicklund.

Detta är insänd text till Travrondens redaktion. Skribenten svarar för fakta, analys och ställningstagande.
13 juli 2017 Tommy Ljunggren

Hur gagnar dessa mediala satsningar sporten?

Jag har under en tid förundrats över den mediala satsning ATG gör, dels på ”nätet” och dels i de direktsända travprogrammen på televisionen.

3 mars Bengt Olson, Umeå

Svar till Ingvar Ohlin

Hej Ingvar!

24 februari Anders Strandberg

Svar till Strappa 71

Tack för responsen! Men jag håller ändå fast vid att V7 är djupt orättvist mot oss småspelare. För många av oss satsar våghalsigt och hoppas varje lördagförmiddag att vi ska bli verkligt rika.

19 februari Ingvar Ohlin

Behöver domarna syntestas?

Det är inte utan att man ifrågasätter om man ska fortsätta att spela på trav när domarna kan vara så inkompetenta och ändå få fortsätta!

17 februari Clemens Råvik

Svar till Ingvar Ohlin

De som har mest att vinna på valet att spela för "endast alla rätt" är de som spelar lite mindre, favoritbetonade system.

14 februari Strappa71

Tankar om Olenklints spelkrönika

Det finns många intressanta tankar i Daniel Olenklints spelkrönika i senaste Travronden. Särskilt viktigt tror jag det är att göra något åt sändningarna under V75-dagarna.

13 februari Ingvar Ohlin

Ta efter Nordamerika

En regel från Nordamerika som är värd att titta på: Stör du en medtävlande flyttas du bakom denna, spelar ingen roll om det är från start eller på upploppet.

11 februari Per Henriksen

Gör om V75 Champions!

Inget ont om V75 Champions, ej heller om Jörgen Westholms bravader i årets upplaga på Åbytravet. En vinnare är alltid en vinnare.

6 februari Hans Karlsson, Per-Åke Granlund

Banorna: Därför skriver vi på marknadsavtalet

För ganska exakt ett år sedan pågick debatten kring avtalet om ljud- och bildrättigheterna som varje travbana äger.

3 februari Jägersro, Romme, Rättvik, Östersund med flera travbanor

Böter

● 30.000 kronor i böter för otillåtna preparat i stallet.

● 40.000 kronor i böter för att ej hållit rakt spår på upploppet i ett travlopp.

30 januari Mats Svanhall

Sidor