Traditioner som ingen verkar ha koll på

Jag har tagit del av förslaget om tävlingsdagar 2018. Detta måste vara ett verk av personer som är helt okänsliga alternativt okunniga om traditioner inom svensk travsport. 

Känner man inte till att skåningarna har vant sig vid att tisdagskvällar är det Jägersro som gäller? Samma sak är det med göteborgarna och torsdagskvällarna. Då bär det av till Åby. 

Stockholmarna kommer säkert att besöka Solvalla i större utsträckning om den banan blir ensam om att köra trav på onsdagskvällarna. Färjestad och Mantorp verkar nöjda med att alternera på måndagar och Bergsåker säger sig gärna köra fredagskvällar. 

Om man låter tävlingsprogrammet rulla på enligt detta schema förenklar man för de trav­intresserade istället för att förvirra dem. 

Vissa modifieringar kommer naturligtvis att ske under tävlingsåret. De uppräknade banorna avstår säkert sina tävlingsdagar veckan före eller efter man har sina V75-dagar och ger på så vis chansen till andra banor. 

Solvalla bör inneha en särställning och tillåtas köra en V75-omgång på onsdagar. Denna V75-omgång bör skilja ut sig från lördagarna ­genom att man lägger in ett eller två handicap­lopp, allt för att höja svårighetsgraden. 

Man bör inte heller köra efter samma klassindelning som på lördagarna utan ha helt andra propositioner. 

Återstår då söndagarna som man bör fortsätta att försöka göra attraktiva för alla intressenter inom ­travsporten.

Detta är insänd text till Travrondens redaktion. Skribenten svarar för fakta, analys och ställningstagande.
9 oktober 2017 Solvalla sedan 1959

Hur gagnar dessa mediala satsningar sporten?

Jag har under en tid förundrats över den mediala satsning ATG gör, dels på ”nätet” och dels i de direktsända travprogrammen på televisionen.

3 mars Bengt Olson, Umeå

Svar till Ingvar Ohlin

Hej Ingvar!

24 februari Anders Strandberg

Svar till Strappa 71

Tack för responsen! Men jag håller ändå fast vid att V7 är djupt orättvist mot oss småspelare. För många av oss satsar våghalsigt och hoppas varje lördagförmiddag att vi ska bli verkligt rika.

19 februari Ingvar Ohlin

Behöver domarna syntestas?

Det är inte utan att man ifrågasätter om man ska fortsätta att spela på trav när domarna kan vara så inkompetenta och ändå få fortsätta!

17 februari Clemens Råvik

Svar till Ingvar Ohlin

De som har mest att vinna på valet att spela för "endast alla rätt" är de som spelar lite mindre, favoritbetonade system.

14 februari Strappa71

Tankar om Olenklints spelkrönika

Det finns många intressanta tankar i Daniel Olenklints spelkrönika i senaste Travronden. Särskilt viktigt tror jag det är att göra något åt sändningarna under V75-dagarna.

13 februari Ingvar Ohlin

Ta efter Nordamerika

En regel från Nordamerika som är värd att titta på: Stör du en medtävlande flyttas du bakom denna, spelar ingen roll om det är från start eller på upploppet.

11 februari Per Henriksen

Gör om V75 Champions!

Inget ont om V75 Champions, ej heller om Jörgen Westholms bravader i årets upplaga på Åbytravet. En vinnare är alltid en vinnare.

6 februari Hans Karlsson, Per-Åke Granlund

Banorna: Därför skriver vi på marknadsavtalet

För ganska exakt ett år sedan pågick debatten kring avtalet om ljud- och bildrättigheterna som varje travbana äger.

3 februari Jägersro, Romme, Rättvik, Östersund med flera travbanor

Böter

● 30.000 kronor i böter för otillåtna preparat i stallet.

● 40.000 kronor i böter för att ej hållit rakt spår på upploppet i ett travlopp.

30 januari Mats Svanhall

Sidor