Traditioner som ingen verkar ha koll på

Jag har tagit del av förslaget om tävlingsdagar 2018. Detta måste vara ett verk av personer som är helt okänsliga alternativt okunniga om traditioner inom svensk travsport. 

Känner man inte till att skåningarna har vant sig vid att tisdagskvällar är det Jägersro som gäller? Samma sak är det med göteborgarna och torsdagskvällarna. Då bär det av till Åby. 

Stockholmarna kommer säkert att besöka Solvalla i större utsträckning om den banan blir ensam om att köra trav på onsdagskvällarna. Färjestad och Mantorp verkar nöjda med att alternera på måndagar och Bergsåker säger sig gärna köra fredagskvällar. 

Om man låter tävlingsprogrammet rulla på enligt detta schema förenklar man för de trav­intresserade istället för att förvirra dem. 

Vissa modifieringar kommer naturligtvis att ske under tävlingsåret. De uppräknade banorna avstår säkert sina tävlingsdagar veckan före eller efter man har sina V75-dagar och ger på så vis chansen till andra banor. 

Solvalla bör inneha en särställning och tillåtas köra en V75-omgång på onsdagar. Denna V75-omgång bör skilja ut sig från lördagarna ­genom att man lägger in ett eller två handicap­lopp, allt för att höja svårighetsgraden. 

Man bör inte heller köra efter samma klassindelning som på lördagarna utan ha helt andra propositioner. 

Återstår då söndagarna som man bör fortsätta att försöka göra attraktiva för alla intressenter inom ­travsporten.

Detta är insänd text till Travrondens redaktion. Skribenten svarar för fakta, analys och ställningstagande.
9 oktober 2017 Solvalla sedan 1959

Kastade tomater

Som Örebroare i stort sett uppvuxen på Mariebergs läktare under 60- och 70 talet, och med ett fortsatt brinnande intresse för svensk travsport, har turerna kring Örebrotravet varit intressanta att

3 december Olle Boback

Publiken tillbaka till banorna

På sociala medier cirkulerar bilder från travsporten förr i tiden.

16 november Göran Nordin

NÄT: "Travsportens läge är utomordentligt allvarligt"

Nationell samverkan för Ägare av Travhästar, NÄT, har genomfört sitt årliga rådslag lördagen den 9 november och konstaterar att travsportens läge är utomordentligt allvarligt och utmaningarna är må

11 november Nationell samverkan för Ägare av Travhästar

Centralisering av banornas arbete – en bra tanke av ST!

Det är hög tid att Svensk Travsport, ST, tar ansvar för proppskrivandet.

25 oktober Patrik Jacobsson

Replik till panelens svar om International Trot

Jag tror att samtliga medlemmar i Travrondens panel (i nummer 42) har missförstått loppet i Yonkers. Det är inte ett VM – utan loppet heter International Trot och det är precis vad det är.

23 oktober Bo Jondahl

Uppmärksamma de sulkyartister vi själva har

Jubileumspokalskvällen blev en njutning för alla oss som älskar god travsport. Och vi fick inte bara se god sport, utan trav i världsklass, med förstklassiga djur, satta i toppförfattning av hängiv

16 augusti "Ära de som äras bör"

Hur kan Anna inte unnas en sekund i trav-TV?

Som så många gånger förr slår min fina vän och kollega samtliga stortränare, som gjorde sig mödan, med sin fine Rafiki Fri.

11 juli Klara Dahlgren, Örebro

Vi spelare vill ha V75 14:30 nu

Måste vi travtippare gå ihop och bestämma oss för att ge fasiken i att spela V75 några veckor framöver för att vi ska få tillbaks den humanare starttiden 14:30? Jag tror det är det är det enda som

8 juli Trav

V75 14.30

Om det blir 100 miljoner mindre i omsättning vad spelar det för roll?

5 juli Tc

Travprogram till Norrland – ett stort problem

Sedan början av år 2018 har alla prenumeranter av travprogram bosatta i Norrland noterat att postgången blivit minst sagt opålitlig.

19 juni Ingemar Sterner, Brunflo och Örjan Eriksson, Östersund

Sidor