Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Guldstovinnare slutar

Foto: MIA TÖRNBERG, TRAVRONDEN
Fly The World har varit en viktig reklamhäst för Björn Röcklinger. Foto: MIA TÖRNBERG, TRAVRONDEN

En tidigare Guldstovinnare och nästan dubbelmiljonär avslutar tävlingskarriären för att istället betäckas.

Publicerad:

Det är Björn Röcklinger-tränade Fly The World (e. Juliano Star) som får lägga tävlingsskorna på hyllan. Det åttaåriga stoet har förutom en kort sejour hos Robert Bergh uteslutande tränats av Björn Röcklinger. Största segern kom i Guldstoet på Axevalla som treåring i juni 2013.
– Det håller jag också som roligaste segern. Hon har betytt en hel del för mig, men nu känns det faktiskt väldigt bra att låta hästen gå till avel istället. På slutet har hon sprungit med i loppen och tjänat pengar, men utan att riktigt räcka till. Kanske borde hon fått sluta tävla redan förra året, men nu är i alla fall beslutet taget, berättar Björn.

Vilken blir första partnern i aveln?
– Jag tror inte att det är bestämt ännu, men att det lutar åt S.J.'s Caviar.

Fly The World hade Stochampionatet som ett av sina största mål och gick också till final i det loppet. Men istället för stor succé blev det ett galoppmisslyckande.
– Hon var inte tom när galoppen kom där, men det där loppet försöker jag fortfarande att förtränga, avslutar Björn.

Sammanlagt har Fly The World tagit nio segrar och tjänat 1.853.849 kronor.

 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.