Sveriges ledande travtidning
ANNONS

"Har höga förväntningar"

Foto: Privat
Googoo Gaagaa med Corey Callahan. Foto: Privat

Robert Lindström och World Trot ligger bakom köpet av den amerikanska avelshingsten Googoo Gaagaa. Lindström har också gjort klart med var i Sverige hästen kommer att stallas upp.

Publicerad:

Via sitt Twitterkonto rapporterade kusken Corey Callahan att avelshingsten Googoo Gaagaa, med passgångaren Cam's Rocket som pappa, var såld till Sverige. Bakom köpet står World Trot och hingstagenten Robert Lindström som redan har bestämt var i Sverige Googoo Gaagaa kommer att stallas upp.
– Vi har lyckats snickra ihop ett avtal med Broline. Det kändes viktigt för oss att ha ett stuteri med närhet till en stor flygplats om vi vill kunna skicka sperma utomlands. Jag har haft flera års kontakt med Tommy Norén och vet att de bedriver en riktigt bra verksamhet, säger Robert Lindström.

Googoo Gaagaa kommer att prissättas till 4000 + 44.000 kronor i Sverige. Robert Lindström har under lång tid velat komma över Googoo Gaagaa och har under flera år kunnat erbjuda honom på fryst sperma genom World Trot.
– Jag fick ett tips av Staffan Lind om den här hästen som gick så otroligt bra i USA som tävlingshäst. Jag började titta på honom och tyckte väl till en början att stammen inte var så märkvärdig, även om mödernet var otroligt bra. Jag är en sådan som tittar långt bak i stammen och nördar ned mig lite grann. Hästen tävlade otroligt bra som treåring och jag började med att köpa två ston dräktiga med honom och tog hit till Sverige. En av avkommorna blev Flaming Ace Sisu, säger Robert Lindström.

Googoo Gaagaa föddes upp och tränades av Richard Hans och hästen noterades för hela tre världsrekord. Han vann 15 av 23 lopp och sprang in 665.339 dollar. Som treåring vann han bland annat storloppen Earl Beal Jr. Memorial och Colonial Stake.
– Vi har haft regelbunden kontakt sedan 2014 och jag knöt ett avtal för att börja frysa på honom. Jag har varit och hälsat på hästen och Richard varje år sedan dess. Richard är en otrolig hästmänniska som velat ha hästen hemma på gården. Avkommorna har gått bra, men Maryland är ingen stor delstat så det inte blivit något större intresse från de större stuterierna. Han hamnade lite på undantag i USA kan man säga.

– Richard har upptäckt att vi i Europa och Sverige visat stor uppskattning för hästen och jag är otroligt tacksam över att han tog beslutet att sälja till slut. Jag uppmanar de som ännu inte sett honom när han tävlade att gå in på vår hemsida och kolla på filmerna. Då förstår man vad jag menar med talang och attityd.

Vad har du för förväntningar?
– De är stora med tanke på vad avkommorna visat hittills. När jag pratar med tränarna säger de att avkommorna har precis rätt attityd och att det var hans signum själv också. Tidig kapacitet och rätt attityd. Det är det jag slås av. Jag tror att han kan göra otroligt bra ifrån sig.

Hur mycket fick du betala för honom?
– Nej, priser vad gäller själva köpet är ingenting jag diskuterar. Just nu är det World Trot som äger honom. Sedan vet man aldrig om det kan komma in andra delägare senare.

I Sverige föddes Googoo Gaagaas första kull 2015. Här har han lämnat hästar som Bythebook, Power och Flaming Ace Sisu.
– Flaming Ace Sisu har visat fin snabbhet. Power är ett styrkefenomen och Bythebook är en mer ädel sort. Alla är fantastiskt duktiga och visar rätt attityd på tävlingsbanan.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.