Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Pine Chip tackar för sig

Foto: THOMAS BLOMQVIST/P&R
Pine Chip förlorade visserligen mot Copiad i Elitloppet 1994, men var en fantastisk tävlingshäst och även avelshingst. Foto: THOMAS BLOMQVIST/P&R

Två av de mest kända och meriterade avelshingstarna på svensk mark går i pension. Det handlar om Pine Chip och Lindy Lane.

Av: Carsten Bundgaard
Publicerad:

Det är Tommy Norén på Stuteri Broline som bekräftar de här uppgifterna.
– Varken Pine Chip eller Lindy Lane kommer att tömmas på sperma någon fler gång, utan gå i pension. Vi har lite fryst sperma kvar att använda, men bara i år. Det är inte så mycket kvar.

Tommy hyllar också Pine Chip och Lindy Lane.
– De har varit två lysande hingstar för vårt stuteri. Ny i vår hingstpark i år är istället femårige Canepa Hanover (e. Muscle Hill-Cressida Hanover e. Mr Lavec).

Noterbart är att Stuteri Broline är nominerad till Årets Uppfödare inför den stundande Årets Häst-galan i Stockholm. Detta för första gången.

Pine Chip (e. Arndon) har bland annat lämnat Hambletonian-vinnaren Scarlet Knight och just nu Frankrike-aktuella Call Me Keeper.

Lindy Lane (e. Valley Victory) är bland annat far till superstoet Viola Silas.

ANNONS

Ämnen i artikeln


  • Carsten Bundgaard

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.