Sveriges ledande travtidning
ANNONS

”Hoppas han leder länge"

Foto: STEFAN UPPSTRÖM
Energia El Gigante. Foto: STEFAN UPPSTRÖM

Idag är det storgalopp i Täby och Travronden bjuder på massvis med tränarintervjuer inför eftermiddagens tävlingar.

Publicerad:

Lopp 1

Monfalcone är i jättefint slag – faktiskt bättre nu än vid vinsten senast. Han klarar en mjuk till tung bana, men det är ingen fördel precis. Jag tror på bra chans – det är väl Rockinger emot, säger Tor Wiggo Ellefsen.
Moss Cloud går från klarhet till klarhet, men hästen är definitivt sämre på mjuk bana. Formen är dock i zenit så helt chanslöst är det väl inte, säger Dennis Persson.
Rockinger föll i Grand National och ådrog sig en hel del sårskador – han är inte helt hundra procent på topp ännu. Till skillnad mot Moss Cloud är Rockinger direkt gynnad av tung bana. Han räcker en bra bit trots allt, säger Dennis Persson.
Elegant Song löper på duktigt – han tycker det här är kul. Han tål mjuk bana och jag hoppas vara trea – fyra, säger Dennis Persson.
Lady Dylan var jag väldigt nöjd med i hennes steepledebut senast och hon har tagit loppet på bästa sätt. Hon ska ridas bakifrån och en eventuellt tung bana är ett stort plus. Jag hoppas att Lady Dylan är med långt framme, säger Are Hyldmo.
 

Lopp 2

Athlete Del Sol har gått dåligt i de två senaste starterna. Efter den senaste tog vi prover och det visade sig att hästen haft en kraftig infektion. Han är på väg tillbaka mot toppformen efter detta och han hanterar Täbys gräsbana. Det är den bästa segerchansen av mina två i loppet, säger Karin Van Den Bos.
Alibaba Del Sol är i full form, men det är en typ av häst som gillar ”knixiga” banar – typ den på Gärdet. Det handlar mest om att hålla honom på gott humör – jag hoppas att jockeyn lyckas med det. En eventuellt tung bana är inget bekymmer. Han står fint till och har chans om han vill själv, säger Karin Van Der Bos.
Labwah är gynnad av den längre distansen och gräs är hans bästa underlag. Formen är god och jag hoppas på en trioplacering – drömmer om en vinst, säger Pia Höiom.
Al Haail är en häst under utveckling. Det är kanske tufft att ta ut honom mot dessa, men jag tycker han är värd en chans. Jag hoppas vara ganska högt uppe, säger Pia Höiom.
Murjaan är gynnad av gräs och är bra form, men hon möter några som är för bra. Jag vore nöjd med pengar, säger Marie Twomey.
W Catchcash fick inte det bästa spåret precis. Nu behövs det tur för att komma ned i mitten någonstans. Distansen är den rätta och tung bana vore okej. Det har regnat mycket här hemma och jag har inte kunnat toppa honom optimalt inför detta. Jag hoppas på en tredjeplacering, säger Bodil Blomqvist.
 

Lopp 3

Calvados var inget vidare på Övrevoll senast – han gillar inte tung bana helt enkelt. Vi glömmer den starten, formen är precis som den ska. Det är fördel Omoto Sando den här gången, men vi får göra ett tappert försök, säger Dennis Persson.
Omoto Sando gick inget vidare senast, men det skyller jag enkom på banunderlaget. Min häst vill ha mjuk till tung bana. Formen är som den ska – han var fin i det senaste jobbet. De måste vara bra segerchans, säger Are Hyldmo.
Lataradud var bara blek senast, men är åtgärdad nu och ser fin ut. En tung bana vore ett stort plus för ”Ludde”. Om min häst presterar på topp kan han vara en outsider, säger Marie Twomey.
 

Lopp 4

Siam är en kapabel krabat som kan mer än hon visade i debuten. Hon möter ett par riktigt bra konkurrenter, men fick ett fint spår och förutsättningarna passar. Jag hoppas på pengar i första hand, säger Tommy Gustafsson.
Beufort Twelve har gjort allt rätt i två starter – imponerade stort på mjuk bana senast så om det blir liknande bana på söndag är det inget problem. Resan till Stockholm oroar inte – det är en cool typ nämligen. Formen är precis som den ska och jag är nöjd med det invändiga startspåret. Det är klart att jag har tro på min häst, säger Sören Jensen.
Haweswater är mycket förbättrat med loppet i kroppen och gräs talar också till vår fördel. Det är ett tufft lopp, men min häst är bra och vi har inte gett upp på förhand, säger Caroline Malmborg.
Double End var jag helnöjd med senast och det känns som hon är förbättrad till den här starten – vilket hon måste vara också. Startspår och distans passar. Min häst är en outsider i tuff konkurrens, säger Patrick Wahl
More Steps blev allt fel för i debuten, men senast visade han mycket bättre takter. Det är ovanligt att matcha en norskfödd mot Amacita, men jag tycker det här känns som rätt häst att testa med. Triochans, definitivt, säger Niels Petersen.
Bellezza Scuro är Carlos Lopes val av mina två i loppet. Hon är i gott slag och har gått fram med det senaste loppet i kroppen. Resan till Stockholm oroar inte speciellt mycket. Jag tror lite mer på den här än den andra, säger Cathrine Witsö Slettemark.
Foxen är klart gynnad av att distansen är kortare den här gången jämfört med senast – bäst är hon dock förmodligen över 1000 meter. Formen är väldigt bra och jag blir inte förvånad om Foxen räcker hela vägen, säger Pia Höiom.
Karaliene köpte jag på Goresbridges Breeze Up auktion för 16 000 Euro – en ”hygglig” investering som det känns nu…. Hon har vunnit från ledningen på ett lekande lätt sätt vid två tillfällen och imponerat. Det är första långresan och en ny bana – klart lite osäkert, men hon har ju agerat som ett proffs hittills. Jag tror på chans igen, säger Cathrine Erichsen.
Nerissa var fin i debuten och säkert strået vassare nu. Gräs tror jag passar, men det är alltid ett osäkerhetsmoment att resa med tvååringar. I ett tufft lopp hoppas jag vara trea – fyra, säger Vanja Sandrup.
Sixties Pilgrim köpte jag i ett försäljningslopp för 9 000 pund för ett par veckor sedan. Det är en häst av rätt storlek och det känns som hon kan en hel del. Spåret är okej och min häst får ses som en typisk outsider, säger Claes Björling.
Cruel Intentions har rutin från banan vilket är positivt. Hon var lite blek senast, men var förkyld då så den starten stryker vi ett streck över. Det finns god kapacitet i hästen, men som sagt tror jag lite mer på Bellezza Scuro, säger Cathrine Witsö Slettemark.
 

Lopp 5

Spykes Bay fick inte chansen senast – han blev påriden och så var den dagen förstörd. Formen är fortsatt god och han trivs på underlag och distans. Startspåret passar fint. Det är samma hästar han brukar möta och jag hoppas vara bland de tre, säger Vanja Sandrup.
Ragazzo blev grovt störd under loppet senast. Det kändes otroligt orättvist – en av de värsta dagarna i mitt liv, det var inte ”fair racing” helt enkelt. Ragazzo har kommit ur loppet på bästa sätt – jobbade väldigt bra i förra veckan, men nu har vi haft dåliga träningsmöjligheter efter mycket regnande. Jag tror dock inte det är någon fara med formen. Han får på sig fasta blinkers som vanligt då han startar i Sverige och måste ses med toppchans även om distansen är i kortaste laget, säger Annike Bye Hansen.
Beat Baby ser fin ut i träningen, men är inte lika ”hissig” som han ska vara då han är i toppform. Han går alltid bra på Täby och en mjuk bana vore okej. En häst för triospelarna, säger Niels Petersen.
Liber är i full form och går ju alltid bra i Stockholm. Visst är det ett par bra emot, men det är min också, säger Bent Olsen.
Mr David har varit borta på grund av en korsförlamning, men jobbar nu trevligt inför detta. Dagsformen avgör – min häst är en typisk outsider, säger Claes Björling.
Easy Road har toppform och trivs på Täbys gräs. Jag hoppas på överpace och vettigt slagläge direkt. Det ser ut att vara Ragazzo emot, säger Cathrine Erichsen.
Ambiance var gott gåendes senast, men då han inte fick ridas med pisk så fanns inte det där lilla extra. Formen är god och förutsättningarna passar. Han är okänslig för alla typer av banunderlag. Vi får se hur långt det räcker – jag hoppas det räcker en ganska bra bit, säger Katharina Stenefeldt.
Over The Ocean har varit borta en tid och är inte vässad inför detta. En mjuk gräsbana vore ett plus för min häst som är ett platsbud.
 

Lopp 6

Visiteur Du Pom får helt nya förutsättningar och är mest ute för att ha roligt… Hästen är kapabel för klassen, men det är mycket vikt och det får gå som det går, säger Maria Sandh.
Forray nöter på duktigt, gillar spåret och övriga förutsättningar. Det är ett jämnt lopp, men vi har inte gett upp, säger Vanja Sandrup.
Silky Road gör mig aldrig besviken. Formen är som den ska, men nu är det första gången mot äldre hästar. Det handlar om att min häst prickar starten. Jag tror inte han är sämre än någon annan i loppet, säger Bodil Blomqvist.
Vestibule har väldigt bra form för dagen och han vore klart gynnad om banan blir åt det tyngre hållet. Ryttaren är duktig, men viktläget rätt tufft. På visad form är det dock vinstchans, säger Fredrik Reuterskiöld.
Silence Is Bliss har en bra uppgift på papperet, men jag måste varna för att hästen har hostat en del sedan den senaste starten. Han jobbar dock till belåtenhet och jag blir inte förvånad om det blir vinst – ej heller om han är sist i mål, säger Annika Källse.
The Penny Horse trivs med ryttaren, är hyggligt i ordning och är en av flera som kan vara långt framme i loppet, säger Peter Jardby.
Loire tror jag kommer passa fint på Täbys gräsbana – tung bana är inget negativt. Formen är fin, men han möter tuffare hästar den här gången. Att få ridas med pisk är också en plusfaktor. Min häst är en typisk outsider med toppjockey, säger Are Hyldmo.
Muspelheim har droppat i vikt och är på väg åt rätt håll. Jag tycker han står fint inne och hoppas vara bland de tre främsta, säger Peter Jardby.
Who Knows har en tuff uppgift på papperet och fick dessutom sämsta startspåret. Jag är helnöjd med pengar, säger Maria Sandh.
 

Lopp 7

Lord Of Dublin kan mer än han visat på sistone – trivs på gräs och över lång distans. Det är dock en tuff uppgift och jag hoppas på fina pengar, säger Bent Olsen.
Red Hunter var blek i Derbyt, men bättre igen som ganska knappt slagen i Breeders senast. Underlaget passar – distansen likaså. Det är ett par bra emot, men platschans bör det kunna vara, säger Madeleine Smith.
The Bloom återkommer efter att ha drabbats av magsår. Hästen har droppat i handicap och det känns därför helt rätt att testa här. Distansen är en fördel och gräs fungerar väl. Platschans, säger Roy Arne Kvisla.
Khyber kan definitivt försvara sitt formtal. Hästen är i gott slag, trivs på Täbys gräs och över den långa distansen. En mjuk bana vore en stor fördel för min häst. Jag tror på Khyber, säger Wido Neuroth.
Qal´at Soldier är i fin författning och har skaffat sig rutin från banan vilket är ett plus. Det är en jämn handicap, men vi gör ett allvarligt försök att vinna loppet, säger Lennart Reuterskiöld Jr.
Wild Citizen verkar på rätt väg formmässigt – han tog Derbystarten på fint sätt. Min häst sätter pris på en flat bana och står väldigt lågt i handicap så helt borta är han icke, säger Niels Petersen.
 

Lopp 8

Transylvania är ute över optimal distans och jag är helnöjd med startspåret – hon ska dock inte till front utan lifta med som trea fyra. En mjuk bana vore inte optimalt. Min häst har dock lite chans med klaff, säger Helle Christensen.
Indigo håller fina formen, men är ute på lite väl kort distans. En bana åt det tyngre hållet vore en stor fördel för min häst som dessutom lottats till ett passande startspår. En outsider, säger Hanne Bechman.
Sweet Loreen känns jättebra i ordning – inte det minsta knackig. Hon trivs över distansen på Täbys gräsbana och är ett platsbud i mina ögon, säger Vanja Sandrup.
Lifeisforliving jobbar bra, men hade kanske mått fint av ett jobb till inför detta? Det är stor och rejäl typ som har hög kapacitet. Det är ett tufft lopp, men en jätteskräll kan det faktiskt vara, säger Katharina Stenefeldt.
 Kalendar Girl testar jag med blinkers för första gången i livet – intressant. Formen är som den ska, men distansen är kanske i kortaste laget. Hon passar på en eventuellt mjuk bana. Vi får se hur långt det räcker, säger Maria Sandh.
La Fierita är snabb, men vi har ännu inte hittat de ”rätta knapparna” ännu. Det finns utveckling i hästen och till nästa år lär hon vara vass. Nu står hon tufft till, säger Maria Sandh.
Taja var fin senast – hade förmodligen varit längre framme utan en störning i svängen. Jag hoppas att hon är på väg tillbaka mot fjolårsformen. I fjol gick hon som bäst på snabb bana. Numera verkar hon passa bättre på mjuk. Om Taja är bland de tre och fixar ”blacktype” är jag helnöjd, säger Wido Neuroth.
Hoku har toppform och står väldigt fint inne i loppet. Distansen är den rätta och hon klarar de flesta typer av banunderlag. Om Hoku hoppar ut ordentligt från start är jag naturligtvis stor optimist, säger Bent Olsen.
Ray tränar bättre än hon löper – den saken är klar. Det är tufft att möta äldre hästar så jag vore helnöjd med pengar, säger Jessica Long.
Icecapada hade faktiskt kunnat vinna Derbyt senast – det var ryttaren ombord vinnaren Quarterback som vann det loppet… Det är en ”superhoppe” i toppform som skulle gynnas av en mjuk bana – distansen är dock i kortaste laget för Icecapada. Jag tror på chans, säger Niels Petersen.
 

Lopp 9

Thewaytoyou är min lilla favorit i stallet… Han var okej i gräsdebuten senast även om han agerade grönt den dagen. Nu testar jag med blinkers för första gången vilket känns spännande. Startspåret är jag nöjd med, men han är inget spetsbud. Jag ligger lite lågt den här gången, men Thewaytoyou är definitivt en häst för framtiden, säger Katharina Stenefeldt.
Energia El Gigante är kanske lite vassare på dirttrack, men formen är god – startspåret passar och jag hoppas han leder länge. Han trivs perfekt med jockeyn och är en storfidus med klaff, säger Niels Petersen.
Eye In The Sky är i god form, men inte toppad inför detta. Startspåret är ej heller det bästa då hästen vill ha en fri resa utvändigt. Det finns dock definitivt kapacitet för vinst, säger Niels Petersen.
Hurricane Red är redo för detta – det är en riktigt fin individ. Han trivs på underlaget och över distansen. Det enda negativa jag kan komma på är att aldrig startat på tung bana vilket det kanske kommer att bli. Jag är optimist, säger Lennart Reuterskiöld Jr.
Fearless Hunter imponerar hela tiden i lopp och i träning finns inget att klaga på. Täbys bana passar fint – distans och underlag också. Det kan definitivt bli vinst, säger Rune Haugen.
Jubilance har alla chanser att tjäna fina pengar på Täby där han trivs utmärkt, säger Bent Olsen.
Bank Of Burden svarade för ett topplopp efter startmiss i Marit Sveaas senast och han håller samma goda form nu som då. Det är en smått unik häst som definitivt kan vinna det här loppet, säger Niels Petersen.
Zack Hall var jag nöjd med i ett Grupp 3 lopp senast och han tränar på fint efteråt. Han har inga problem med vänstervarv – det har han vunnit på flera gånger – bland annat för tre starter sedan i Lyon. Hästen trivs på distansen och har inget bekymmer med en eventuellt tung bana. Det är en okomplicerad häst som normalt sett inte får några problem med den långa resan till Stockholm. Jag kan inte motståndet, men Zack Hall är gott slag och får chansen. Jag kommer inte vara på plats själv under löpsdagen, säger Francois Rohaut som ligger på tionde plats i den franska tränarligan. Jockeyn Rafael Marchelli har en segerprocent på strax under sju så här långt i år.
El Abandonado är väl värd sin plats i startfältet. Han tog sin senaste start på bästa sätt och jobbar väldigt fint efteråt. Det är en tuff uppgift på papperet, säger Maria Sandh.
Berling kan allt de dagar han själv vill – då spelar det egentligen ingen roll vilken resa han får. Formen är som den ska och distansen är inget bekymmer – startspåret fungerar. Berling trivs på Täby och är ständigt underskattad. Jag blir inte förvånad om han räcker långt, säger Jessica Long.
Without Fear har varit ojämn i år, men senast var jag väldigt nöjd med honom. Jag är nöjd med startspåret och en mjuk bana vore en fördel för oss. Han är lite speciell så att en ny jockey sitter upp är ett litet orosmoment. Triochans, säger Niels Petersen.
Matauri var rent enormt bra senast – speciellt som han trampade av sig en framsko under resan. Mjuk bana vore ett stort plus och distansen är definitivt en fördel. Jag har en stark jockey ombord vilket är nödvändigt på Matauri. Han gick ett jobb tillsammans med Eye In The Sky i veckan och såg grym ut. Om Matauri får rätt resa kan han räcka långt. Det är en topphäst, helt klart, säger Niels Petersen.
Amie Noire fick ett katastrofalt dåligt startspår – nu blir det tufft att komma till. Mjuk gräsbana på Täby är rätt melodi – likaså lång distans. Formen är väldigt bra och det känns som hon kommer gå riktigt fint under hösten i kallare väder. Det är ett tufft lopp, men jag möter gärna hingstarna. Ville dock som sagt haft ett bättre utgångsläge, säger Wido Neuroth.
Zen Zansai Zaid har god form och gynnas av den längre distansen. Startspåret spelar ingen roll då min häst kommer ligga i den bakre delen av fältet och spurta till slut. Det är ett tufft lopp så den första målsättningen är att min häst får pengar, säger Tommy Gustafsson.
 

Lopp 10

Energia Colonial är gynnad av dirttracken. Startspåret är jag också nöjd med. Han är fin i träning och jag hoppas på bra pengar i tufft sällskap, säger Niels Petersen.
Shepherd Gate visade lite bättre takter senast, men han möter stenhårda hästar så jag är nöjd med pengar, säger Madeleine Smith.
Coprah lottades till bra startspår och distansen är den rätta. Han har dock haft svårt på dirttrack tidigare och trots dokumenterad toppform måste jag ligga lite lågt, säger Cathrine Erichsen.
Avon Pearl har grym form och trivs på Täbys grusbana. Hästen fungerar väl med Jacob Johansen och från ett fint startspår blir jag inte ett dugg förvånad om det blir seger, säger Rune Haugen.
Einsteins Folly tränar på storstilat och det borde släppa även i allvarets stund snart. Nu testar jag med flexibla blinkers för första gången – hoppas det får önskad effekt. Det är ett tufft lopp, men ingen omöjlighet, säger Jessica Long.
Staring At The Sea har visat goda takter på dirttrack tidigare och vi gör ett försök. Vi får se hur långt det räcker, säger Wido Neuroth.
Giftorm har gjort allt rätt utan att vinna under säsongen, men nu hoppas jag det kan räcka hela vägen. Dirttrack och distansen är plusfaktorer för min häst, säger Fredrik Reuterskiöld.
Giovanni Boldini har inte startat på tre månader, men jobbar fint inför detta. Det är dock mycket humör i hästen. Han är startsnabb och jag hoppas på en position i den främre träffen – dirttrack är ingen nackdel. Det finns klass för att vinna loppet, säger Bettina Andersen.
Silver Ocean är i toppslag, men det kan kosta för mycket att hitta position den här gången. Nu måste vi lite på turen, men om vi har den med oss kan det bli seger, säger Niels Petersen.
 

Lopp 11

Cafe Cortado är en utpräglad stayer som skulle gynnas kraftigt om loppet blir överpacat – då går han som tåget till slut. Gräs är inget bekymmer, en tung bana vore ett plus och jag har en duktig ryttare ombord. Jag tror på chans, säger Claes Björling.
Hovsa är i bra slag, står vettigt till, men är ingen vinnartyp precis. Det känns svårbedömt, säger Sören Jensen.
Darjeeling är i gott slag, men startar med övervikt. Mycket svårbedömt, men samtidigt är min häst bra, säger Pia Höiom.
Ashwaat har fin form och ett trevligt startspår. Han ska till ledningen – nästan till varje pris… Mjuk bara är ett plus – distansen likaså. Jag hoppas på seger, säger Katharina Stenefeldt.
Path Changer gör första starten för mig. Han tränar på fint och gillar lång distans. Det är ett tufft lopp och mycket vikt, men vi testar – hoppas det räcker långt, säger Caroline Malmborg.
Unshakable Will står inget vidare till och är dessutom missgynnad av gräsbana. Jag ligger lågt, säger Peter Jardby.
Top Scene är i bra form och har en duktig ryttare i sadeln. Distansen fungerar, men det är ett tufft lopp. Vi får se hur det går, säger Linn Thomson.
Too Frisky är tillbaka på slätt, men står inte så fint till handicapmässigt. Jag är nöjd med en slant, säger Marie Twomey.
Bacchus The Grape gillar lång distans och har form. Dock blev startspåret uruselt så jag ligger lågt, säger Patrick Wahl.
Senshi jagar bara pengar från utvändigt startspår. Annars är formen som den ska, säger Patrick Wahl.
ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.